Lindberg matchhjälte när Häcken tog första trean

Uppdaterad 2024-04-16 | Publicerad 2024-04-15

Det tog tre omgångar, men BK Häcken har nu tagit sin första trepoängare för säsongen.

Det efter att Julius Lindberg skickade in det avgörande 4–3 målet hemma mot Brommapojkarna.

– Det är hur viktigt som helst så klart, säger han till Discovery.

Ställningen var 3–3 när Mikkel Rygaard såg till att ta ned bollen för lagkamraten Julius Lindberg. Lindberg fick gå på avslut strax innanför straffområdet och satte med säkerhet bollen i det nedre vänstra hörnet bakom BP-målvakten Lucas Bergström. Ett mål som innebar 4–3 för hemmalaget.

– Jag spelar den till Amane och bara fortsätter löpa och så får jag den bra av Mikael som bara lägger ner den till mig. Det var bara att drämma dit den, säger Lindberg.

Nickade in ledningen

Ja, det var både en svängning och målrik tillställning som utspelade sig på Hisingen. Redan efter 35 minuter hade matchen bjudit på fyra mål. Det första kom efter redan tre minuter, även där var Lindberg inblandad.

Zeidane Inoussa hade sett till att fixa en frispark högt upp på Brommapojkarnas planhalva. Med en hårt slagen frispark från Lindberg behövde Simon Gustafsson inte anstränga sig särskilt mycket för att nicka in 1-0-målet.

Ilska hos hemmalaget

Det var sedan en och samma historia som upprepade sig två gånger om. Ett lag kvitterade och tog sedan ledningen. Ett mönster som höll fram till 3–3.

Hemmalaget hade dock kunnat ta ledningen redan innan Lindbergs mål. I den 64:e minuten klackade Lindberg bollen snett inåt bakåt mot lagkamraten Amane Romeo som vräktes omkull av Brommapojkarnas Ludvig Fritzson inne i straffområdet. Hemmalaget sträckte armarna i luften i protest mot att situationen inte ledde till en straff för de gulsvarta.

Laget behövde dock inte misströsta för bara fem minuter senare kom 4–3 och Häcken vann därmed sin första match för säsongen.

– Gör vi fler mål än vad vi släpper in så vinner vi matcherna, säger Lindberg.

Häcken spelar nästa match på söndag, då gästas de av Hammarby.