”97 minuter – sedan vinner Tyskland”

Publicerad 2018-06-24

Världsmästarna var uträknade. Nära en av de största katastroferna i VM-historien.

Men Toni Kroos frispark räddade Tyskland kvar i VM – och nu hyllar tysk media både honom och hela landslaget.

Så här skriver tidningarna:

Bild am Sonntag:

”Från alla fotbollsfantaster i hela Tyskland: Tack Kroos. Vad var det för avslutning på den matchen? Fem minuter in på övertiden skjuter Toni Kroos oss tillbaka in i VM. Helt otroligt. Vad gör ni med oss, grabbar? Vad var det för bergochdalbana av känslor? Och det bästa av allt: Nu har vi allt i egna händer. Vinner vi med två mål mot Sydkorea är vi garanterat i åttondelsfinal.

Sport Bild:

Den som vänder en sådan match, de kan lyckas med något riktigt stort.

Den dominerande tyska sporttidningen på Facebook efter matchen mot Sverige. ”En match pågår i 97 minuter. Sedan vinner tyskarna”

Kicker:

Att det var Toni Kroos som behöll nerverna och slog den tekniskt perfekta frisparken in i hörnan av det svenska målet och och avgjorde matchen ger en tydlig bild av det tyska landslaget den är turneringen. Efter tre håglösa och arroganta halvlekar där laget har agerat helt utan plan, lyckades det tyska laget hitta det som krävs för att nå framgången. Under de avslutande 45 minuterna visade spelarna vilja och beslutsamhet. De var också beredda att offra sig och följaktligen kallade Joachim Löw detta för ”en moralisk seger”.

Die Welt:

Blod, svett och tårar - sedan kom Kroos. Tack vare en seger med 2–1 mot Sverige kunde Tyskland klara sig undan ett historiskt misslyckande.

FAZ:

Det sena segermålet mot Sverige känns som en befrielse. När laget nästan låg på marken och slogs för att hålla sig kvar i VM kom de tillbaka och tog en plats i hjärtat.

Om världsmästarna hade kunnat önska sig något var det en sådan väckarklocka, i en sådan situation i en sådan match”

Focus:

Vilket slut. Vilken dramatik. Det tyska laget tittade ner i avgrunden under 95 minuter och stod inför den största katastrofen i VM-historien. Sedan kom Toni Kroos och skruvande in en drömfrispark från en liten vinkel, det gav 2–1 mot Sverige och räddade tio tyskar på övertid.

Kölner Express:

Efter hans (Toni Kroos) avgörande felpass fram till 0-1 och hans halvhjärtade försvarsspel efter den situationen så hade det sett tungt ut för 28-åringen - om han nu inte hade lyckats slå in segermålet.