Storvreta gjorde fyra mål i ett powerplay

Publicerad 2016-03-31

Storvreta leder nu matchserien med 2–1.

Den tredje semifinalen målmässigt jämn i lite drygt två två perioder.

Sedan åkte Faluns Johannes Larsson ut i fem minuter och Storvreta gick från 3–2 till 7–2 i ett och samma powerplay.

– Vi gick ut och sköt sönder dem, säger Storvretas Rasmus Sundstedt till unt.se.

Det första semifinalmötet gick till Falun, det andra vanns klart av Storvreta.

Liksom det tredje.

Hemmalaget Falun hamnade i underläge direkt, men höll sig kvar i matchen och reducerade till 2–3 i början av den tredje perioden.

Då hände det som skulle avgöra matchen.

Faluns Johannes Larsson tacklade Storvretas målvakt Viktor Klintsten som blev rasande. Larsson fick fem minuter – Klintsten två.

Storvreta tar ledningen i semin

När Storvreta blev fulltaligt kom målen. Uppsalalaget gick från 3–2-ledning till 7–2 – på tre minuter.

– Vi bara höll i bollen de första två minuterna i fyra mot fyra. Sen var det läge att ta vara på vårt powerplay, som inte varit så bra på sistone, säger Rasmus Sundstedt till UNT.

Sundstedt låg tillsammans med Henrik Stenberg bakom Storvretas målexplosion som avslutades med ett mål av Joakim Olsson som innebar 8–2 till gästerna.

Därmed tar Storvreta ledningen med 2–1 i matcher i semifinalen som spelas i bäst av sju.