Högdramatik i streckmatchen – och RIK:s svit bruten

Uppdaterad 2015-03-03 | Publicerad 2015-03-02

Seriefyran Redbergslid hade inte förlorat under 2015 men borta mot Lugi bröts sviten.

Samtidigt kryssade Sävehof och Malmö i en dramatisk match kring slutsspelsstrecket.

Alingsås tog en komfortabel seger borta mot Drott.

Matchen mellan åttan Sävehof och sjuan Malmö bjöd på stor dramatik. Det var ledning med en poäng för Malmö efter 30 minuter och i mitten av andra halvlek gjorde laget ett miniryck, gick ifrån till en fyramålsledning. Men Sävehof jobbade sig in i matchen och med fem minuter kvar stod det 25-25.

Ställningen var oavgjord med mindre än en minut kvar då hemmalaget drog på sig en utvisning. Malmö pressade för ett ledningsmål, tog time out men med sju sekunder blockerade Sävehof skottchansen och matchen slutade 27-27.

Redbergslids svit bruten

Sex segrar och en oavgjord. Så har Redbergslids facit sett ut de senaste matcherna, men borta mot Skånelaget Lugi räckte man inte till. Ställningen var 15-13 i paus och i den andra halvleken fortsatte Lugi att trumma på. Slutsiffrorna skrevs till 27-21.

Segern innebär att laget från Lund passerar RIK och går upp på en fjärdeplats i tabellen. Det innebär också att laget nu definitivt är klart för slutspel.

Storseger för Alingsås

I kvällens tredje match hade tabellentrean Alingsås inga problem med tian Drott i Halmstad. Ställningen var 6-13 i paus och Alingsås höll det avståndet i resten av matchen.

Slutsiffrorna skrevs till 21-27 och Alingsås kliver nu upp på en andraplats, sju poäng bakom suveräna serieledaren Kristianstad.