Anaheim tog säsongen största seger

Uppdaterad 2019-03-10 | Publicerad 2019-03-09

Anahiem Ducks hade en stor show i natt mot Montreal Canadiens.

Laget tog säsongens största seger när man vann med förkrossande 8–2 i Honda Center.

Rickard Rakell stod för ett mål, assisterat av Jakob Silverberg.

Sedan tränareskiftet tidigare i februari har ”ankorna” från Anahiem blandat och gett. Klubbens general manager Bob Murray klev in i båset och sedan dess har formkurvan pekat uppåt.

I natt gästades Ducks av Montreal Canadiens på Honda Center – och det gick undan.

Svenskarna inblandade

Efter en händelserik första period stod det 2–1 till hemmalaget. Och när matchen var över skrevs slutsiffrorna till hela 8–2.

Rickard Rakell skrev in sig i målprotokollet efter en elegant assist av landsmannen Jakob Silverberg. Det var Rakells 10:e mål för säsongen. En annan svensk som var inblandad var Jacob Larsson. Han noterades för assisten till Troy Terrys 2–1-målet drygt tio minuter in i den första perioden.

Rookien Max Jones gjorde sitt första mål i karriären bara sekunder innan slutsignalen, något som fick en redan uppjagad hemmapublik att gå i extas.

Troy Terry noterades totalt för tre poäng (1±2) – för tredje matchen på raken.

Segern var säsongens största hittills för Anaheim, som nu har vunnit fyra av de fem senaste matcherna.