”Solklara målet är att vinna guld”

Publicerad 2017-03-27

Segertåget rullar vidare.

Iksu besegrade Malmö med 10–6 och är klart för semifinal i SSL-slutspelet.

– Det solklara målet är att vinna guld. Det är den enda vi är riktigt nöjda med, säger tränaren Andreas Harnesk.

Slutspelsdebutanten Malmö räckte inte till. Iksu behövde som väntat bara tre matcher på sig för att avgöra kvartsfinalserien. 8–1 och 8–2 följdes under måndagen av 10–6 i Iksu Sportcenter.

Skottstatistik: 50–22

Skåningarna svarade visserligen för sin bästa insats i matchserien och hade 6–6 i början av tredje perioden, men när det behövdes som bäst la spelarna i Iksu i en extra växel och drog ifrån både spel- och målmässigt.

Umeålaget vann matchen med 10–6, skottstatistiken med hela 50–22. 20-åriga Johanna Hultgren svarade för tre av målen.

– Det kändes tryggt hela tiden. När vi spelar på topp är vi fantastiskt bra och har vi en sämre period rycker vi upp oss, säger Iksu-tränaren Andreas Harnesk till Sportbladet.

Iksu guldfavorit

Iksu förlorade bara en av 26 matcher i superligan, gjorde överlägset flest mål (215) och var, med 84 insläppta, tätast bakåt.

Även Kais Mora är klart för semifinal efter 3–0 mot Karlstad. Efter två jämna möten säkrade dalkullorna avancemanget med en klar 8–3-seger.