Storvreta till SM-final

Uppdaterad 2016-04-11 | Publicerad 2016-04-10

Jesper Berggren

Efter en sjunde och avgörande semifinal står det klart att Storvreta, på Faluns bekostad, gör Linköping sällskap i SM-finalen i innebandy.

När matchen stod och vägde klev Storvretas 33-årige back Jesper Berggren fram och satte det viktiga 4–2-målet.

Falun låg under med 1–3 i matcher mot Storvreta, men lyckades ändå ta semifinalserien till en sjunde avgörande. Inte förrän där kunde Storvreta knyta ihop säcken, och ta sig till SM-final.

För ett par veckor sedan klev Nicklas Paulsson fram och avgjorde den andra semifinalen för Storvreta. Bland landslagsmän och stjärnor var han något av en doldis – men han hade mer att ge.

– Det är lite gruff och så, slutspel passar mig bra, säger Nicklas Paulsson i TV12.

23-åringen hade inför den avgörande matchen stått för ett mål och två assist i semifinalserien, innan han återigen hittade nätet på söndagen.

"Kul att varianten satt"

Efter en snygg kombination gav han Storvreta ledningen i den första perioden.

– Vi har drillat lite på träningar utan försvarare, så det var kul att just den varianten satt nu, säger Paulsson i TV12.

Alexander Rudd låg i början av den andra perioden bakom att Storvreta kunde gå fram till en 3–0-ledning, med ett mål och en assist.

Falun kom, som så många gånger den här säsongen, tillbaka och Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström ordnade med varsitt mål 2–3 inför den tredje perioden.

Enström skapade dramatik

Men Storvreta skulle få sin revansch från förra året – när man inte ens tog sig till SM-slutspel. Jesper Berggren, "Mr Storvreta" som alltid spelat i klubben, klev fram och satte det viktiga 4–2-målet.

Alexander Rudd följde upp med sitt andra för kvällen, som han ordnade på egen hand efter en imponerande soloprestation.

Rasmus Enström reducerade för Falun när han gjorde både 3–5, och 4–5 med två minuter kvar och det blev dramatiska slutsekunder innan Storvreta till slut kunde sätta 6–4 i öppen kasse och äntligen jubla.

I SM-finalen på Tele2 Arena den 16 april ställs Storvreta mot Linköping.