Villa Lidköping svenska mästare – fjärde året i rad

Villa Lidköping är svenska mästare för fjärde året i rad.

Segersiffrorna mot Västerås skrevs till 7–4.

Det är sån jävla lättnad, säger Ida Friman till SVT.

Håll i er nu, det gick undan i SM-finalen.

56 sekunder in i årets final tog Villa Lidköping ledningen mot Västerås. Det var ett dråpligt mål från en obefintlig vinkel av Linnea Larsson som gav bortalaget (som var skrivet som hemmalag) en drömstart.

En och en halv minut replikerade Västerås genom en läcker variant på en fast situation som avslutades av Klara Thuresson. Kort därefter var den första av flera vändningar ett faktum när Västerås gjorde 2–1.

Tolv minuter in i matchen hade Villa vänt tillbaka och gått ifrån till 4–2 – efter ett mål varannan minut dittills i matchen.

Gjorde supermål: ”En blackout”

Västerås gjorde finalen spännande när man reducerade till 4–3 tidigt i andra, efter att ha gjort ett nytt mål från en fast situation. Men ett solomål av Ida Friman kort senare borgade för segerfirande i Lidköping.

– Det känns helt fantastiskt! Det är sån jävla lättnad. Vad ska man säga, jag är så stolt över alla inblandade, säger Friman till SVT.

Matchen blev till slut 7–4 efter att Sanna Gustafsson gjort matchens mål, genom att lobba in ett mål på frislag.

– Det var blackout tror jag. Hon stod långt ut, så jag tänkte att jag testar och se vad som händer, säger Gustafsson.

Matchhjälte var också unga Olivia Jacobsen i målet. Hon hade bara spelat en elitseriematch tidigare, och gick hon och stod för flera bra räddningar.

Guldet var det fjärde raka för Villa Lidköping, som tog sig till semifinal för första gången för fem år sedan.