Sverige krossade planenligt Kamerun

Publicerad 2023-12-07

Sverige körde över Kamerun med 37–13 i handbolls-VM.

Bara en kamerunska nätade fler gånger än svenska målvakten Irma Schjött.

– Det är inte ofta som målvakt, så det är något jag är glad över, säger hon enligt TT.

Handboll

Med stort underläge i paus (5–16) bestämde sig Kameruns förbundskapten för att attackera i andra halvlek.

Det genom att plocka ut sin målvakt och spela sju mot sex i anfallsspel. Något som i stället straffade sig bakåt.

I början av andra sköt Irma Schjött från eget område in i det öppna motståndarmålet två gånger.

Sedan övergav Kamerun den anfallsplanen.

Rejäl rotation

Utöver målen framåt räddade Schjött 58 procent av skotten i sin VM-debut.

Segern var väntad och Sveriges fjärde raka i turneringen. Men det riktades kritik mot antalet tekniska fel.

– En del kanske handlar lite om fokus och att vi har spelare som inte spelat så mycket tillsammans. Men det behöver vi slipa till, säger Tomas Axnér i TV6.

Med favoritskapet unnade sig förbundskaptenen att rotera.

Emma Lindqvist och Linn Blohm vilades helt, medan Jamina Roberts bara spelade några minuter.

Gruppfinal väntar

Även Nathalie Hagman matchades sparsamt men blev trots det bästa svenska målskytt. Alla hennes åtta avslut gick in.

– Jag tror många tyckte det var kul att komma på banan och få skjuta lite. Det var en skön match i dag, säger stjärnan.

Tidigare i dag vann Kroatien mot Montenegro i Sveriges grupp i mellanrundan. Ett bra resultat för svensk del. Nu är ensamma på maximala sex poäng.

Både Ungern och Montenegro är två poäng bakom – och i den ordningen även Sveriges kommande motståndare. Ettan och tvåan i gruppen går till kvartsfinal.