Kristianstad undvek fiasko - klara för semi

Uppdaterad 2015-06-24 | Publicerad 2015-04-21

Segerreceptet i kvartsfinalserien mellan IFK Kristianstad och Hammarby har varit hemmaplanfördelen. Och det var det även under den femte och avgörande i Kristianstad Arena.

Och vi fick se en repris från fjolårets kvartsfinal mellan lagen där Kristianstad tog sig vidare.

Handboll

Förra årets kvartsfinalmöte mellan IFK Kristianstad och Hammarby avgjordes i Kristianstad i den femte matchen. Då vann hemmalaget med 29-18 där halvtidsresultatet skrevs till 13-11.

I dag var det upplagt för repris då samma lag ställdes i en femte och avgörande match. i Kristianstad. Och det var kusligt likt förra säsongens avgörande match.

Svängning första halvlek

Efter de inledande tjugo minuterna såg det ut som att hemmalaget skulle ta en enkel seger. Men sen tog Ola Lindgren en timeout när laget hade en ledning med 11-6 och bjöd Hammarby tillbaka i matchen. I halvtid hade gästerna reducerat till 12-11.

– Vi spelar hyfsat bra de första tjugo minuterna men vi slarvar i slutet på halvleken. Men överlag är vi ganska nöjda, säger Kristianstads Stenbäcken i pausen.

Stenbäcken var dessutom en av tre spelare som åkte på varsin två-minutare i hemmalaget under de två sista minuterna av halvleken som Kristianstad fick avsluta med tre man på banan.

– Det är inte ofta man ser lag spela med tre man. Det är många knuffar där och domarna är konsekventa, säger TV4 Sports expert Tomas Axnér.

Rycker under inledningen av andra

Kristianstad undviker att bjuda in Hammarby ännu mer under de inledande minuterna av den andra halvleken när de är tre man mindre. Istället kunde de enkelt dra ifrån och en kvart från slutet hade hemmalaget gått upp i en sjumålsledning när Jerry Tollbring satte 21-14.

– Hammarby fick en chans att komma tillbaka men slarvade bort den under de inledande minuterna, säger Tomas Axnér.

Med drygt tio minuter kvar av matchen valde Hammarby att plocka ut målvaken för att försöka skapa sig ett övertag och komma tillbaka in i matchen. Men istället kunde hemmalagets målvakt Leo Larsson sätta 26-17.

Gästerna kom aldrig tillbaka i matchen och Kristianstads spelare fick ta emot stående ovationer från de dryga 5 000 i Kristianstad Arena när slutresultatet skrevs till 30-20.