Publicerad 2023-10-21

Sarah Sjöström säkrade en gyllene trippel för andra kvällen i rad i världscupen. Arkivbild.

Tredje raka segern och nästan 110 000 kronor rikare – för andra kvällen i rad.

Sarah Sjöström har en lyckad världscupavslutning i Budapest.

På lördagen slog hon till och vann 50 meter fjäril med två hundradelars marginal.

De simmare som lyckas vinna sina distanser på alla tre världscuptävlingar kammar hem en bonus på 10 000 dollar, motsvarande nästan 110 000 kronor.

Det gjorde Sjöström på 50 meter fritt i fredags kväll.

På lördagen gjorde hon samma sak på 50 meter fjäril.

Efter segrar i Berlin och Aten fullbordade hon trippeln i Budapest.

Men det satt hårt inne.

Kinesiskan Zhang Yufei såg ut att blåsa Sjöström på bonusen och ledde kort före mål.

Men Sjöström, femfaldig världsmästare på distansen, gjorde en perfekt målgång och vann med två hundradelar på 25,21.

Svenskan säger i internationella simförbundets webbsändning att hon inte var nöjd med starten.

– Men jag har simmat 50 meter fjäril många gånger så jag vet vad jag ska göra för att vinna. Jag försökte bara vara avslappnad och toucha väggen först. Jag vet att jag är som bäst i slutet av loppet, säger hon sedan hon fått en gyllene krona placerad på huvudet för sin gyllene trippel.

Tre svenskor fanns med i finalen och Sara Junevik slutade trea på 26,01 medan Louise Hansson blev sexa på 26,25.

Suveräna australiska ryggsimmaren Kayle McKeown slog världsrekord för andra dagen i rad.

Hon putsade sitt eget rekord på 100 meter ryggsim med tolv hundradelar till 57,33.

I fredags slog hon rekord även på halva distansen.

Louise Hansson slutade sjua, 3,5 sekunder efter australiskan som utklassade konkurrenterna och vann med nästan två sekunders marginal före Kylie Masse, Kanada.