Superlopp av Öberg – på pallen i Oberhof

Hanna Öberg fortsätter att imponera i världscupen.

I tyska Oberhof slutade svenskan trea.

– Hon visar att hon hör hemma bland de bästa, säger Björn Ferry i SVT.

Skidskytte

Det börjar närma sig VM på hemmaplan i Östersund för de svenska skidskyttarna, och det kanske största medaljhoppet – Hanna Öberg – fortsätter att vässa formen inför festligheterna.

I tyska Oberhof, 36 mil norr om Oberstdorf, körde hon in på tredje plats i sprinten.

”Riktigt bra”

23-åringen sköt fullt och åkte fort, och blev endast slagen av Lisa Vittozzi och Anais Chevalier.

– Bra lopp, Öberg. Riktigt bra. Hon visar att hon hör hemma bland de bästa, säger Björn Ferry i SVT.

Öberg var 15 sekunder från segraren Vittozzi och knep tredjeplatsen med drygt tre sekunders marginal före norskan Marte Olsbu Røiseland.

Dorothea Wierer och Paulina Fialkova, som ligger etta respektive tvåa i den totala sammanställningen hade en tung dag.

Fialkova slutade 21:a och för italienska Wierer gick det ännu sämre då hon körde in som 24:a. Båda sköt två bom.

Öbergs starka lopp gör att hon avancerar från tolfte till tionde plats i den totala världscupen.