Krossen: Leipzig utklassade Häcken med 4–0

Göteborgslaget i princip utslagna ur Europa League

Uppdaterad 2018-07-27 | Publicerad 2018-07-26

Häcken åkte till Tyskland med förhoppning att skrälla.

Men Leipzig, utan Emil Forsberg, körde över göteborgarna.

Matchen slutade 4–0 och därmed är uppförsbacken brant för svenskarna i returen på Hisingen.

Häcken inledde piggt och matchade tyskarna väl under de första tio minuterna.

Sedan tog Leipzig, som slutade sexa i Bundesliga i fjol, över totalt.

Trots att stjärnspelarna Yussuf Poulsen och Emil Forsberg saknades var laget vassa framåt och i den 35:e minuten tog man ledningen genom Bruma. Bara tre minuter senare utökade Matheus Cunha genom att vackert curla in ett skott från distans.

2–0 i paus och tung uppförsbacke för Häcken.

3–0 direkt i andra halvlek

Lättare blev det inte i andra halvlek när Kevin Kampl satte 3–0 redan efter fem minuter på en kontring.

Tyskarna såg sedan ut att spela av matchen, men i minut 84 satte Jean-Kevin Augustin vackert 4–0 efter en upprullning av Häcken-försvaret.

4–0 blev också slutresultatet i en match där göteborgarna var helt chanslösa över 90 minuter.

Resultatet innebär att Häcken måste vinna med minst fem måls marginal i returen på Bravida arena för att ta sig vidare till nästa runda i Europa League. Skulle göteborgarna vinna med 4–0 går matchen till förlängning – och blir det mållöst även där avgör straffar.