Skrällen: Alingsås har mästarna i brygga

Kristianstad på väg ur slutspelet efter 0–2 i semin

Alingsås är på väg att skicka ut superfavoriterna Kristianstad i slutspelet.

Man leder nu semifinalen med 2–0 efter dagens hemmaseger.

– Den roligaste matchen jag har spelat, säger målvakten Niklas Kraft.

Kristianstad har vunnit SM-guld fyra år i rad och hade fram till den 8 mars 80 raka segrar på hemmaplan.

Sedan dess har man förlorat tre av sina fem senaste hemmamatcher och nu är svensk handbolls giganter sensationellt på väg att missa final.

Alingsås vann nämligen också den andra semifinalen, 28–25 (14–11) hemma i ett kokande Estrad, och leder därmed med 2–0 i matcher.

Nu har västgötarna tre chanser på sig att ta sig till final, varav en på hemmaplan.

Alingsås tog kommandot i slutet av första halvlek och ledde i paus med 14–11.

Brände åtta frilägen

Efter bara ett par minuter av andra halvlek gick Kristianstads högernia Teitur Einarsson sönder, troligen en vadbristning. Det var en riktig jobspost för mästarna då ettan på positionen, Stig Tore Moen Nilsen, redan var borta från matchen med en sträckning i nacken.

– Det såg inte jättebra ut och var inte precis vad vi behövde, säger Kristianstads assisterande tränare Lars Olsson till C More.

Bara några minuter senare blev högersexan Valter Chrintz fotskadad (kom in och slog en straff i slutskedet bara).

Men Kristianstad kom tillbaka och i den 52:a minuten hade Anton Halén chansen att ge sitt lag ledningen på straff men missade.

– Det är framför allt framåt vi har problem i dag. Vi bränner åtta frilägen och det funkar inte i en semifinal mot Alingsås, säger Olsson.

”Roligaste matchen jag spelat”

I stället kunde Alingsås ta ledningen igen och behålla den matchen, som var oerhört tempofylld, ut sedan Alingsås vänstersida med Felix Claar, William Andersson Moberg och Andreas Berg briljerat framåt.

Men den största hjälten i Alingsås hittar vi i målet: Niklas Kraft gjorde än en gång stormatch i slutspelet. Han stod för massor av räddningar och tvingade Kristianstads stjärnor att skjuta med allt mindre marginaler och till sist i trävirket eller utanför.

– Den roligaste matchen jag har spelat med denna inramningen, tempot, inställningen och krigarmentaliteten vi visar upp, säger Kraft till C More.

Alingsås var nära att missa semifinalen. Först i den femte och avgörande kvartsfinalens sista sekund mot Ystads IF tog man sig till semi. Därefter valde Kristianstad att möta Alingsås i semifinalen i stället för att ta sig an Sävehof.