Mario Kempe gjorde årets snyggaste mål

Uppdaterad 2011-05-27 | Publicerad 2011-05-26

Och Nicklas Dahlberg superräddning fick också pris

Ett solomål och en fenomenal dykräddning. De blev årets mål och årets räddning i elitserien 2010/2011

- Det var jävligt roligt och överraskande. Jag gillar det målet. Jag har kollat in mitt mål några gånger, säger Mario Kempe och skrattar.

Det var den 25 november i mötet mellan Djurgården och Frölunda som Djurgårdens forward Mario Kempe tog fart genom mittzonen, slog en tunnel på en Frölundaförsvarare innan han placerade pucken i nät efter en backhanddragning. Belöningen mål och, förstås, publikens jubel.

Gör du om bedriften nästa säsong?

- Jag brukar göra schysta mål. Det är min stil. Jag brukar göra några varje säsong.

Vad säger lagkompisarna?

-De har gratulerat men det är mest en rolig grej.

Hyllas igen

Nu hyllas han för målet igen. Hockeyligan.se har haft en omröstning på årets mål och årets räddning i elitserien och 28.000 personer har röstat. Mario Kempes solomål dominerade och det fick 28% av rösterna. Målet betydde 3-3. Men matchen förlorade Djurgården med 4-5.

Vilket var ditt favoritmål?

- Några av Dick Axelssons mål höll minst lika hög klass som mitt.

Till sist vad önskar du dig just nu?

-Att säsongen börjar igen!

Årets räddning

Modo:s målvakt Nicklas Dahlberg gjorde en jätteräddning i mötet mellan AIK och Modo den 14 oktober på Hovet. Han fick 20% av rösterna och utmärkelsen årets räddning. Det var 14 minuter in i den första perioden, efter riktigt klapp-klapp spel från AIK, som Dahlberg gjorde en fenomenal dykräddning och stoppade pucken på mållinjen. AIK vann matchen med 4-3 men få glömmer nog säsongens svettigaste räddning.