Tränare haltar ut efter sargspark: ”Kanske har brutit tån”

Publicerad 2017-04-12

Thomas Brottman.

Efter seger på bortaplan igår kväll leder Falun semifinalserien mot Storvreta i SSL.

Spelarna klarade sig från matchen skadefria – men för tränaren Thomas Brottman gick det sämre.

– Jag sparkade i sargen. Jag kanske har brutit tån, säger Brottman till Dalarnas Tidning.

IBF Falun kopplade greppet direkt mot Uppsalalaget, och skaffade sig en 3–0-ledning redan efter elva minuter. Första periodens målkalas slutade med ledning med 5–3 för Falun, och Storvreta lyckades aldrig komma ikapp.

Men i slutet på matchen blev Faluns tränare upprörd, och sparkade hårt i sargen, i frustration. Efter matchen sågs han halta rejält när han gick mot omklädningsrummet.

– Det var när vi spelade fyra mot fem. Jag tycker att vi tog ett dumt avslut då, säger han till Dalarnas Tidning.

Kan avgöra i morgon

Förutom den (kanske) brutna tån verkade Brottman nöjd med sitt lags insats, som i och med segern kopplar greppet om semifinalserien. I morgon har de chans att säkra finalplatsen på hemmaplan.
– Det såg bra ut så länge vi inte strulade till det för oss själva. När vi blev passiva fick de ett övertag, men när vi får Storvreta att röra på sig så är vi mycket bättre, säger Brottman.

I den andra semifinalserien leder Växjö med samma siffror, och de kan avgöra redan i kväll, när de tar emot Mullsjö klockan 19:00 i Fortnox Arena.