Publicerad 2024-05-01

Paris Saint Germain förlorade första ronden i Champions League-semifinalen mot Borussia Dortmund.

Det efter att Niclas Füllkrug blivit hjälte för hemmalaget.

– Vi hade klara chanser som vi inte får missa, säger PSG:s Marcos Aoás Corréa.

Franska mästare för tre dagar sedan, men under onsdagskvällen satte sig PSG i en dålig position inför returen i Champions League-semifinalen.

Efter 90 minuter och fyra minuters tilläggstid hade Luis Enriques mannar inte fått en enda boll i nät, vilket innebar en 0-1-förlust för de vitklädda gästerna.

– Vi vet att vi kan spela mycket bättre, vi måste ta vara på chanserna, säger Marcos Aoás Corréa till Canal +.

Dubbla stolpträffar

Det var i den 36:e minuten som Nico Schlotterbeck la en lång och hög boll centralt mot Niclas Füllkrug som tajmade löpningen perfekt, tog ner bollen och sedan kunde avsluta med vänsterfoten för 1-0 till hemmalaget Dortmund. En ledning som hemmalaget kunde försvara matchen igenom.

– Matchen var som vi förväntade oss, den var jämn med klara chanser åt båda håll, säger Luis Enrique till TV4.

Ja, för efter en första halvlek där gästerna inte skapade något offensivt kom de största chanserna tidigt i den andra halvleken. I den 52:a minuten hade PSG två stolpskott inom loppet av bara några sekunder. Först var det Kylian Mbappé som träffade den högra stolpen innan Achraf Hakimi slog till med ett skott i den vänstra.

Retur på tisdag

Inte heller efter de fyra tilläggsminuterna skulle PSG spräcka sin målnolla. Dortmund har därmed ett gynnsamt läge inför semifinal två.

– Vi måste analysera matchen. De är ett svårt lag att möta, men vi måste se till att vi kan gå till final. Det är vårt mål, säger Luis Enrique till TV4.

Returen spelas den 7 maj på Parc des Princes.

Füllkrug jublar efter 1–0.