Hjälte efter straffräddningen – knep viktig poäng

Publicerad 2024-03-10

Fiorentina ledde med 2–1 när laget fick med sig en straff.

Då räddade målvakten Mile Svilar – sedan kvitterade Roma med sekunder kvar av matchen.

Det var i den 79:e minuten som Fiorentinas Cristiano Biraghi klev fram till elvameterspunkten. I samband med att straffen skulle slås passade Roma på att göra ett byte, vilket dröjde ut på tiden för Biraghi.

Fiorentinaförsvaren drog bollen åt vänster, men Mile Svilar i var med på noterna, gick åt samma håll och räddade.

Hörna på slutet

Trots den brända straffen såg hemmalaget ut att gå mot en seger när både den ordinariematchtiden och de fyra stopptidsminuterna rann iväg snabbt för Roma. Men med bara minuten kvar fick huvudstadslaget med sig en hörna.

Hörnan skarvades bort av hemmaförsvaret, men Roma kunde behålla bollen på rätt planhalva. Lorenzo Pellegrini lyfte in bollen mot straffområdet, där nickades den ner av Evan N'Dicka innan Diego Llorente skickade in 2–2.

Kvar på sin plats

Målet innebar att matchen slutade oavgjort. Lagen fick därmed med sig varsinn poäng. I och med detta behåller Roma sin femteplats och har en poäng ner till Atalanta. Fiorentina ligger på åttondeplats, med en poäng upp till Napoli som är sjua.