Tyskland till EM-final efter revansch på Norge

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2001-07-04

Tyskland fick sin revansch från OS och slog Norge i semifinalen i EM i damfotboll.

Sandra Smisek gjorde matchens enda mål i den 57:e minuten då hon nickade in bollen i mål efter ett inlägg från Birgit Prinz på vänsterkanten. Smisek fick stå helt omarkerad i straffområdet och gjorde sitt tredje mål i turneringen.

I OS i Sydney i fjol vann Norge semifinalen över Tyskland med 1-0. Då gjorde Tina Wunderlich självmål.

Det var två väldigt bra lag som möttes, OS-mästaren och den regerande Europamästaren. Matchen blev tät och målchanserna få. Tyskland hade de bästa chanserna.

Den offensiva vänstermittfältaren Birgit Prinz var mycket farlig. Hon fick särskilt mycket utrymme i den första halvleken då norska backen Anne Bugge-Paulsen inte hann med. Bugge-Paulsen byttes ut redan i slutet på första halvlek.

Tysklands seger innebär att norskan Dagny Mellgren får bjuda sina tyska lagkompisar i Boston, Maren Meinert och Bettina Wiegmann, på middag när de kommer tillbaka till USA.

TT:s utsända