Malmö vann igen – hakar på topplagen

Publicerad 2018-08-10

Sören Rieks hittade rätt i slutet av första halvleken.

Malmö fortsätter att vinna sedan tränarbytet.

Mot Dalkurd tog skåningarna sin fjärde vinst på fem matcher efter 0–1 på Gavlevallen.

– Bra med tre poäng. Det är skönt, säger Sören Rieks till C More efter matchen.

Malmö FF

Med en stundande returmatch i Champions League-kvalet runt hörnet valde Malmö att vila bland andra Markus Rosenberg och Arnor Traustason borta mot jumbon Dalkurd.

Trots det lyckades skåningarna ta en komfortabel seger. Matchen slutade 1–0 sedan Sören Rieks förvaltat nyförvärvet Romain Galls fina inlägg på bästa sätt.

Mål från ingenstans

Den första halvleken bjöd inte på någon bländande fotboll. Bortalaget höll i taktpinnen men utan att skapa några farliga målchanser.

De flesta trodde nog att lagen skulle gå till halvtidsvila med ett mållöst med ett resultat, men Sören Rieks ville annat. På ett fint inlägg från Romain Gall tog dansken ned bollen på bröstet och placerade vackert in ledningsmålet i den 42:a minuten.

– Skönt att vi gör mål på den enda chansen vi har egentligen. Vi är effektiva, men det måste bli bättre spelmässigt, sa Rieks till C More i halvtid om målet.

Blek andra halva

Rieks efterlysning av bättre spel blev inte mer än just en efterlysning. Den andra halvlekens inledning påminde mycket om den första, med lågt tempo och få – eller inga – målchanser. Marcus Antonsson var närmast med ett markskott i inledningen av halvleken.

Det dröjde ända till den 88:e (!) minuten innan den första farligheten dök. Inbytte ytterbacken Eric Larsson drog till, men Sixten Mohlin i hemmalagets mål gjorde en bra räddning.

Dalkurd lyckade aldrig etablera någon kvitteringspress värd namnet och MFF kunde komfortabelt vända hem till Skåne med tre nya poäng – lagets fjärde seger på de fem senaste matcherna.

– Det som gällde var att åka hit och ta tre poäng och det lyckades vi med, trots att vi inte fick in 2–0-målet som vi ville. Det är alltid riskabelt med uddamålsledningar, säger Sören Rieks efter matchen.

I Dalkurd, som forsatt ligger sist i den allsvenska tabellen, var det bistra miner.

– Det är bara negativa tankar just nu. Vi släpper in ett pissmål igen, men vi ska inte lägga oss ned och dö nu. Det gäller att ta nya tag till nästa match, säger Dalkurds Kebba Ceesay efter matchen.

Skalpen gör att Malmö nu skuggar topplagen och är uppe på samma poäng (28) som seriefemman Djurgården – dock med en match mer spelad.