Emil Forsberg målskytt för Leipzig

Publicerad 2018-09-23

Emil Forsberg har öppnat målkontot i Bundesliga den här säsongen.

Svensken nätade från straffpunkten när hans RB Leipzig spelade 1–1 mot Eintracht Frankfurt.

Förra helgen stod Emil Forsberg för två assist när hans RB Leipzig slog Hannover med 3–2.

Det var hans två första målpass den här säsongen i Bundesliga, och nu har han även noterats för sitt första mål.

I bortamötet med Eintracht Frankfurt fick Forsberg chansen från straffpunkten i matchminut 54. Den svenske landslagsmittfältaren var iskall och rullade bollen mitt i mål och kvitterade därmed matchen till 1–1.

Tappar poäng på Bayern

Frankfurts mål gjorde av Gelson Fernandes i den 26:e minuten, och efter Forsbergs kvittering stod sig 1–1 matchen ut.

Det oavgjorda resultatet för Leipzig innebär att de tagit fem poäng på fyra matcher. De är på sin tiondeplats sju poäng bakom serieledande Bayern München som tagit full pott.

Frankfurt återfinns på en trettondeplats.

Robin Quaison, som byttes in i halvtid för sitt Mainz, hade också en boll i nät i bortamötet med Bayer Leverkusen. Däremot blev det inget mål då Quaisons fullträff dömdes bort efter en VAR-granskning.

I stället blev det Leverkusen som vann med 1–0 genom ett mål av Kai Havertz. Isaac Kiese Thelin inledde matchen på bänken men fick hoppa in för Leverkusen med sju minuter kvar av ordinarie tid.