17-årige Malte Lundmark gjorde hattrick

Publicerad 2019-01-16

En målrik seriefinal slutade dramatiskt.

Storvreta hämtade upp två underlägen mot IBF Falun – sedan avgjorde man i förlängning.

– Man måste lida lite för att bli mästare, det går sällan på en dans, säger Storvretas matchhjälte Robin Nilsberth till Eurosport.

Seriefinalen mellan Storvreta och Falun blev en jämn - men målrik - historia. Efter 20 minuter hade vi 2–2 på resultattavlan i Storvreta.

Men i den andra period var Falun vassare än hemmalaget.

Tre mål av Lundmark

Malte Lundmark, som gjorde 2–2-kvitteringen, visade vägen för bortalaget. Han gjorde ytterligare två mål för Falun och såg till att det stod 5–2 inför den sista ronden.

– Vi gör en bedrövlig andraperiod. Sedan brann vi av i omklädningsrummet och sa att vi måste höja oss, säger Robin Nilsberth till Eurosport.

Trots tremålsunderläge krigade Storvreta sig tillbaka. Under tio minuter gick man från 5–2 till 5–5. Efter matchens tionde fullträff återstod det mindre än fem minuter av matchen. Då kom en målexplosion.

Avgjorde med snabba mål

Drygt en minut efter kvitteringsmålet gav Johan Samuelsson Falun ledningen efter fint spel. Sedan fixade Rasmus Enström 7–5.

Storvreta fick in 7–6 med drygt två minuter kvar på matchuret. Man jagade sedan en kvittering och plockade ut målvakten för att få tryck på bortalaget.

Med 27 sekunder kvar på klockan kom 7–7. Albin Sjögren gjorde sitt 20:e mål för säsongen när han tryckte in bollen på volley.

”Man måste lida”

I förlängningen blev Robin Nilsberth hjälte för hemmalaget. Han fixade segern till Storvreta med sitt 8–7-mål, hans andra fullträff i matchen.

– Man är stolt över grabbarna att man kan göra den här vändningen, säger Nilsberth.