Villa Lidköping till final efter förlängning

Uppdaterad 2019-03-13 | Publicerad 2019-03-12

Det blev en jämn tillställning, men i slutändan var det inget snack.

Villa Lidköping är finalklara efter att ha besegrat Edsbyn i tre raka matcher.

– Jag har inte gjort ett viktigare mål, säger segerskytten Johan Esplund.

Villa Lidköping är nu nära klubbens första SM-guld efter att ha besegrat Edsbyn med 3–0 i matcher i semifinalen. Detta efter att ha vunnit med 4–3 efter förlängning i den tredje och sista semifinalen.

– Man är knappt närvarande på slutet. Man väntar nästan bara in läget, säger matchvinnaren Johan Esplund till Bandypuls.

Edsbyns läge blev mycket tuffare redan innan matchen då försvararen Joakim Svensk stängdes av i fyra matcher för en ful crosschecking bakifrån på Villas William Arvidsson i den senaste semifinalen. Ersättaren blev ingen annan en den comebackande gamle guldhjälten Fredrik Åström, som fick avsluta karriären på grund av hjärtproblem.

Det var dock Tommi Määttä som fick kliva in på Svensk libroposition, medan Åström fick göra några inhopp på mittfältet.

Edsbyn var piskade att vinna tre raka matcher mot ett Villa Lidköping som bara förlorat en match under seriens gång. Trots ett halvtidsunderläge med 2–1 såg det till slut ut som att man skulle lyckas vinna och tvinga till sig minst en till match.

Avgjorde med drömmål

Men på tilläggstid kvitterade Villa Lidköpings Joakim Andersson till 3–3 och matchen gick till förlängning. Och i förlängningens andra halvlek skulle matchen avgöras.

Med drygt en minut kvar på förlängningen får Johan Esplund bollen på mittplan och kliver igenom hela Edsbyns lag och kan helt fri få raka in segermålet.

– Jag får titta på det sedan. Jag var så trött så det var bara att försöka att ta den svåraste vägen. Jag har inte gjort ett viktigare mål, säger segerskytten till Bandyplay.