Venus Williams-Lindsay Davenport.

Där har ni årets damsemifinaler i Wimbledon.

GLÄDJE Jennifer Capriati jublar efter att hon tagit hem andra set mot Serena Williams.

I en helamerikansk kvartsfinal var damtennisens gigant det här året Jennifer Capriati riktigt illa ute mot Serena Williams.

Solen sken, men det blåste också en hel del vilket gjorde det svårspelat. Serena Williams vann det jämna första setet i tie-break (7-4). I andra set vid ställningen 5-3 servade hon för matchen.

Jennifer Capriati gav dock inte upp. Hon tog nio raka game, vilket gav henne andra set och 5-0-ledning i det tredje.

Serena magsjuk - lämnar dubbelturneringen

Vid 4-0 i tredje set lämnade Serena Williams planen för ett toatlettbesök. Hennes andra under matchen.

– Jag mådde riktigt illa. Jag var tvungen att komma bort från banan och jag vet faktiskt inte hur jag kom tillbaka, sa Serena på presskonferensen efter matchen.

När hon kom tillbaka förlorade hon det första gamet för att sedan vinna tre raka innan Jennifer Capriati kunde avgöra fram till 6-3. Hennes 19:e raka seger i grand slam-sammanhang.

– Det var riktigt skönt att komma igen i matchen och vinna, sa Capriati efter matchen.

Efter matchen kom det fram att Serena Williams förra lördagen undersöktes av läkare som kom fram till att hon hade magproblem på grund av ett virus.

Och efter dagens förlust mot Capriati undersöktes hon på nytt av en läkare och efter det fattades beslutet att Serena Williams drar sig ur dubbelturneringen.

Henin hänsynslös

I semifinalen får Capriati möta belgiskan Justine Henin.

Henin verkar ha hittat en rejäl formtopp och släppte bara ett game i dag mot spanjorskan Conchita Martinez - 6-0, 6-1. Då ska ni veta att Conchita Martinez vann Wimbledon så sent som 1994.

Imponerade av den unga belgiskan som även var i semifinal i Paris.

Slarvig Venus

I den andra semifinalen har regerande mästaren Venus Williams tagit den ena platsen. Relativt komfortabelt kunde hon besegra Nathalie Tauziat i två raka set - 7-5, 6-1.

Matchen pågick i en timme - mest för att amerikanskan stundtals spelade slarvigt.

I första set ledde hon med 5-1 och hade fem setbollar. Vid 5-3 hade hon ytterligare en, men fransyskan kunde komma tillbaka och utjämna till 5-5. Då la Venus Williams in en högre växel igen och tog hem setet med 7-5.

I det andra setet bröt Tauziat Williams serve direkt. Sen var det roliga slut för henne. Williams tog hem sex raka game och matchen.

Davenport överlägsen

I den sista kvartsfinalen möttes amerikanskan Lindsay Davenport och belgiskan Kim Clijsters.

Den matchen hann knappt börja innan den var slut. Davenport blåste den unga belgiskan av banan - 6-1, 6-2.

Första set var över på 21 minuter. I andra set bröt Clijsters Davenports serve direkt och åskådarna trodde att nu skulle hon bjuda upp till en rejäl kamp.

Inte så. Davenport återtog kommandot och kunde bryta tillbaks direkt. Clijsters fick bara ett game till innan matchen var över.

Det blir nu en helamerikansk uppgörelse i den andra semifinalen mellan de två senaste årens mästarinnor, Williams (2000) och Davenport (1999).

Båda semifinalerna ska spelas på torsdag.