”Jag försörjer hela min familj på betting”

Lever på betting – så gör han: ”Njuter varje dag”

SPORTBLADET

Dirk Paulsen, 58, har levt på betting i drygt 30 år.

Nu berättar han för Sportbladet om sina bästa tips och hur han gör för att kunna leva som bettingproffs.

– Litar man på strategin kommer vinsterna, säger han.

För några år sedan berättade Sportbladet om hur norske Christian levde på betting.

Och det finns fler.

Sportbladet har fått en exklusiv intervju med tyske Dirk Paulsen, 58, som levt på betting större delen av sitt liv (det första spelet placerade han som 24-åring) och nu berättar om livet som spelproffs.

– Jag kan försörja min familj så det är en okej lön, men det är inte så att jag kan sluta eller lita på pengarna resten av livet. Men litar man på sin strategi kommer även vinsterna. Marknaden är kanske lite kaotisk så det viktigaste är att lita till sin egen intelligens, säger han.

Satsar runt 40 000 kronor

Han inledde karriären på egen hand. Men de senaste åren har Paulsen gått samman med flera vänner och personer inom familjen för att vinna mot bettingbolagen.

Spelens insats ligger oftast runt 40 000 kronor, är alltid singlar och handlar uteslutande om fotboll.

– Vi spelar mest på de stora ligorna som Tyskland, England, Italien, Spanien och Frankrike, men även andraligorna i Tyskland, England, Österrike och Schweiz. Skillnaderna är att det är mindre utbud på de mindre ligorna. Det är även svårare nu än för några år sedan. Bettingbolagen gör inga misstag, säger Dirk.

Den främsta anledningen bakom succén ligger i ett egetkomponerat datorprogram.

”Jag njuter varje dag”

Där fyller 58-åringen i resultat, anteckningar för antalet hörnor, skott på mål och inlägg till exempel för att hitta spelvärde till kommande omgångar. Samtliga Dirk Paulsens spel grundar sig i statistik och form.

– Det är inte ett så ”slappt” jobb som många kanske tror. Man måste arbeta varje dag, men jag njuter av det. Fotboll är en stor passion i mitt liv och har varit så genom hela livet liksom matematik och datorprogrammering. Så det här passar perfekt, man vänjer sig också vid att jobba mycket, säger Dirk Paulsen.

Hur ser en vanlig arbetsvecka ut?

– Den är full av arbete. Jag lägger in alla resultat och all statistik från matcherna och uppdaterar i min dator. Jag läser även på om matcherna, ser om dem från senaste omgången och letar fram nya spelvärden med hjälp av min dator. Sen håller jag givetvis koll på oddsmarknaden och jämför de olika bolagen. Samt att man alltid måste hålla koll på eventuella skador.

Bästa tipsen för att bli bettingproffs

Dirk Paulsen vill inte gå för djupt in i sitt egenkomponerade datorprogram, men berättar att han är på väg att släppa en bok om det.

Men för Sportbladet ger han även sina bästa knep till en ”normal spelare” för att vinna mot bettingbolagen.

– Använd dig av ett väldigt logiskt och matematiskt tillvägagångssätt. De som spelar på känsla för underhållning och spänningens skull är förstås inget bra sätt för att tjäna pengar på lång sikt. Om du är skicklig kan det gå ett tag, men det är inget du blir rik på.

Ditt bästa råd till någon som vill bli spelproffs?

– Ha en stabil grund och koll på marknaden när du kliver in. Det finns bra spel överallt, det handlar bara om att upptäcka dem. Det jag gjorde under ett helt år innan jag gav mig in i spelandet var att spela ”pappersspel” under ett år. Jag satsade inga pengar utan spelade bara på papper för att se min statistik på ett år. Det är nog så du tränar bäst, Och försök inte vinna tillbaka pengar på nattmatcher i Uruguay eller Ecuador. Tänk på att du spelar långsiktigt och inte i förluster/vinster på en dag. Håll dig till din strategi och gör det dag efter dag – då kommer också vinsterna. Annars borde du inte försöka överhuvudtaget.