Rakell avgjorde med drömmål i förlängningen

CALGARY Anaheim jagade sin sjunde raka seger i NHL.

Och de kan tacka Rickard Rakell för att de lyckades.

I natt mot Edmonton avgjorde han helt på egen hand i förlängningen med ett fantastiskt solomål.

– Det är förmodligen ett av de bättre målen jag gjort, säger Rakell till anaheimducks.com.

Anaheim Ducks har varit NHL:s hetaste lag sedan juluppehållet och inför nattens match mot Edmonton jagade de sin sjunde raka seger.

Tidigt i tredje perioden gav stekhete Ryan Getzlaf Ducks ledningen med 1–0. Målet innebar att han nu gjort poäng i tio matcher i rad, den längsta just nu pågående poängsviten av en NHL-spelare.

Publiken blev vild

Edmonton tvingade dock fram en förlängning efter att Jordan Eberle kvitterat till 1–1.

Då var det dags för svenske Rickard Rakell att kliva fram.

En minut in i förlängningen tog han tag i pucken i mittzonen och satte fart. Med tre spelare mot sig gjorde han några fantastiska dragningar, fintade upp Edmontons Leon Draisaitl på läktaren och skickade upp pucken i nättaket bakom en chanslös Cam Talbot i Oilers-målet.

– Det är förmodligen ett av de bättre målen jag gjort. Det var en skön känsla att få göra det på övertid och vinna matchen, säger Rickard Rakell.

Publiken i Honda Center blev helt vild, kommentatorerna var lyriska och experterna kunde inte få nog av Rakells godbit utan vevade repriser om och om igen.

– Det är så snyggt av det svenska stjärnskottet. Jag vill bara kolla på det om och om igen, säger Sportsnets hockeyexpert John Shannon.

Har gjort 16 mål

Cam Talbot i Edmonton-målet gjorde 32 räddningar, men hade inte en chans mot Rakell.

– Han gjorde det snyggt. Vår back gjorde det bästa han kunde, men det var ett snyggt mål av honom, säger Talbot.

22-årige Rakell har nu gjort 34 poäng (16+18) den här säsongen.

Tampa Bay Lightning vann sin femte raka match i natt mot New Jersey. Anton Strålman hade en assist till Steven Stamkos 3–0-mål. Det var försvararens 19:e assist för säsongen.

Matchen slutade 4–0 till Lightning och Ben Bishop i Tampa-målet fick hålla sin tredje nolla för säsongen.

Efter två raka förluster vann Buffalo i natt igen mot San Jose med 3–1.

Johan Larsson gjorde ett av målen för Buffalo, hans tredje för säsongen.