Drömläge för Sverige – närmar sig VM-semi

Publicerad 2019-01-19

Sverige stormar mot VM-semifinal.

I den första matchen i mellanrundan krossade de Tunisien med 35–23 och har nu drömläge inför matchen mot Norge.

– Vi har revansch att ta på Norge från EM senast, säger Linus Arnesson.

Tunisien kom trea i grupp C och hade med sig noll poäng in i mellanrundan eftersom de förlorade mot både Danmark och Norge i gruppspelet.

Men mot Sverige visade de inledningsvis att de inte är helt ofarliga.

Svenskarna hade problem med de tunisiska spelarnas snabbhet i början av matchen och tog inte ledningen förrän i den 14:e minuten – Niclas Ekbergs mål innebar 9–8. Efter det växlade Sverige upp och började spela sitt spel.

I halvtid ledde Sverige med 19–14. Andreas Nilsson hade då gjort sex mål (gjorde totalt sju och blev utsedd till matchens lirare).

Drog ifrån i andra

I den andra halvleken dödade Sverige matchen. Mikael Appelgren stod i vägen när de niofaldiga afrikanska mästarna gick till anfall och stod för flera klassräddningar.

Dessutom växte den svenska femmålsledningen från första halvleken till hela tolv mål. Sverige vann med 35–23 och går upp på sex poäng i mellanrundans tabell.

Det var landslagets sjätte raka seger i detta mästerskap.

– Vi kunde inte skaffa oss ett bättre läge. Jag hörde att det var första gången sedan VM 2001 som landslaget vinner sex raka, säger Kim Andersson.