Nya uppgifterna: Varit en incident

Larholm ska ha fått sparken

avAndreas Käck, Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Två dagar före premiären kom beskedet att Jonas Larholm lämnar Sävehof.

Utåt sett hette det att han sagt upp sig.

Men nu uppger TV4 att Larholm i själva verket fått sparken – på grund av ”olämpligt uppträdande”.

Sportbladet avslöjade i går att Jonas Larholm lämnar Sävehof.

Anledningen till avhoppet sades vara att 37-åringen, som blev pappa för första gången i juni, inte känner att han får ihop sin livssituation.

– Efter övervägande har jag valt att avsluta min anställning i IK Sävehof. Handbollen och klubben betyder väldigt mycket för mig, men min nybildade familj går nu före. Jag vill tacka klubben för gott samarbete och för respekt och förståelse för mitt beslut, sa Larholm i ett pressmeddelande.

”Varit en incident”

Men enligt TV4 är det inte hela sanningen.

Tv-kanalen uppger att den spelande tränaren i själva verket fått sparken på grund av ”olämpligt uppträdande” i samband med ett träningsläger för både herr- och damlaget.

Något som även Sportbladet fått uppgifter om.

– Vi har inga kommentarer till vad det är som har hänt. Det vi kan bekräfta är att det har varit en incident som vi har följt upp, en incident som vi har valt att hantera internt. Vi är överens med både herrlag, damlag och styrelsen att sköta det här på det sättet, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson till Göteborgs-Posten.

Vill inte kommentera

Larholm själv avböjer ytterligare kommentarer.

”Jag har inte mer story utan hänvisar till mina ord i pressreleasen. Jag önskar nu ägna mig åt min familj och hoppas media har förståelse för det”, skriver han i ett sms till GP.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM