Ikväll tog Borås sin första bortavinst i en slutspelsmatch, sedan klubben startade sin ligasatsning 2007.

Rysarvinsten mot Solna tog dessutom laget till semifinal.

För Solna var det vinna eller försvinna med 1-2-underläge i matcher i basketens kvartsfinalspel. Och det märktes.

Laget rivstartade matchen och tog tidigt en 20-9-ledning.

En ledning som krympte något, till åtta poäng, när den första perioden var slut.

Under den andra halvleken kopplade istället Borås greppen om matchen och tog sin första bortavinst någonsin i slutspelssammanhang, efter hela 17 raka förluster.

– Den där sviten är det ingen i laget som tänker på, sa Boråscoachen Pat Ryan till bt.se, efter den senaste bortaförlusten mot Solna.

– Det är bara jag och Mike (Palm) som varit med alla de åren.

Nu kan coachen ta med sig det sköna trendbrottet in i semifinalspelet där Norrköping eller Uppsala väntar.

I kvällens andra match tog Norrköping en nödvändig bortaseger mot Uppsala. Med 85–70 utjämnade Norrköping till 2–2 i matcher och har fördel av hemmaplan i fredagens avgörande match.

Sundsvall och Södertälje är redan klara för semifinal, och ställs där mot varandra.