Två andraplatser i världscupen i Tokyo

Publicerad 2018-11-10

Sarah Sjöström. Arkivbild

En hundradel.

Det var vad som skiljde Sarah Sjöström och segraren Femke Heemskerk i finalen på 200 meter fritt på lördagen.

Sjöström blev tvåa även på 50 fjäril.

Sarah Sjöström, 25, fortsätter jakten på att försvara fjolårets totalseger i världscupen.

I går, fredag, tog hon två pallplatser och under lördagen fortsätter tävlingarna i Tokyo.

Men dagen började snöpligt för Sjöström.

Svenskan hade inte marginalerna på sin sida i finalen på 200 meter fritt och slutade tvåa på tiden 1.51,92 – en hundradel (!) bakom vinnaren Femke Heemskerk från Nederländerna.

Inte heller i finalen på 50 meter fjäril blev det seger för Sjöström.

Svenskan var snabbast i försöken med 25,21, men förlorade finalen mot nederländska Ranomi Kromowidjojo som vann på 24,51 mot Sjöströms 24,58.

Therese Alshammar har världsrekordet på 24,38 från 2009.

Världscuptävlingarna fortsätter i Singapore nästa helg.