Leksand och Djurgården blev första lag att dela broderligt på poängen när de gjorde upp i Sportbladets eSHL-studio under gårdagens huvudmatch.

På annat håll stod Luleå och Linköping för dubbla utklassningssegrar och Färjestad förlängde sin obesegrade svit till sex matcher.

Omgång tre av eSHL är avslutad. Nedan följer en summering av gårdagens sex dubbelmöten. Vi börjar, som vanligt, i Sportbladets studio med huvudmatchen Leksands IF - Djurgården Hockey:

Leksands IF – Djurgården Hockey 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)

Djurgården Hockey – Leksands IF 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Med två jämnbördiga lag i fokus var känslan inför gårdagens huvudmatch att publiken, för första gången hittills i Sportbladets eSHL-studio, skulle bli bjuden på en delad poängpott - en anekdot även Fredrik “JAEGARNS” Andersson och Adam “Esdor” Ericson tog upp i uppsnacket inför matchen.

Mycket av förhandsdiskussionen hade annars handlat om målvaktsduellen mellan skickliga burväktarna Kimmo “DUNZA” Sunnari, Leksand, och Petri-Christian “Pelkoneen” Pelkonen, Djurgården.

DUNZA testades direkt i första matchen då DIF redan på första tekning lurade LIF:s försvar och ordnade ett friläge - en chans han dock klarade. Bara några minuter senare lyckades Djurgården ändå ta ledningen genom nyförvärvet Valeri “Valluxed” Reihel, men Leksand var snabba att både kvittera och dessutom göra 2-1 kort därefter. I andra perioden utökade William “Mumsi-” Lindblad ledningen till 3-1 med sitt andra mål för matchen, vilket försatte Djurgården i djup brygga. Leksands ökända defensiv slöt sig därefter tät som en mussla och släppte till ytterst få chanser för Djurgården. Slutresultatet i match ett skrevs till 5-2 för Leksand.

Den andra drabbningen bjöd på lite mer av den förväntade varan då lagen spelade tätt och följdes åt matchen igenom i ett defensivt ställningskrig. DIF öppnade målskyttet halvvägs in i matchen via kapten Kimi “ZipPlayer” Nordberg, som därmed kunde “plocka med sig pucken” som minne av sitt första eSHL-mål. Leksand kom dock tillbaka och kvitterade sent i den andra perioden genom Johan “Isindar” Johansson som bjöd på en stark kandidat till säsongens vackraste mål.

Matchen såg ut att gå mot förlängning, men som en blixt från klar himmel - och med endast 18 sekunder kvar att spela - kunde Djurgården sätta 2-1 och därmed inkassera sin första vinst för säsongen.

Sagt och gjort - delad pott blev det.

– Jag tycker vi lyckades ganska väl med vår matchplan, säger Leksand-backen Johan “J-Foppa” Forsberg till Sportbladet, och fortsätter:

– Vi var medvetna om att Djurgården förlorat sina  fyra matcher och säkerligen hade lite stukat självförtroende. Jag tycker man såg det på dom i match ett.

Forsberg var Leksands representant på plats i eSHL-studion, tillsammans med Amadeus “amadee21” Carlsson för Djurgården.

Tre stjärnor i dubbelmötet:

1. William “Mumsi-” Lindblad, LIF - 2+3

2. Valeri “Valluxet” Reihel, DIF - 2+2

3. Johan “Isindar” Jonsson, LIF - 3+1

Malmö Redhawks – Skellefteå AIK 14-1 (5-0, 3-0, 6-1)

Skellefteå AIK –Malmö Redhawks 1-16 (0-3, 1-7, 0-6)

För den som gillar mål var matcherna mellan Malmö Redhawks och Skellefteå AIK rena drömmen. Dock en relativt ensidig sådan då i princip alla kvällens mål östes in i ena målburen, i takt med att stjärnspäckade Malmö läxade upp Skellefteå gång efter annan. Malmös högerforward Tuukka “FlyerKungen” Kuha visade ingen nåd utan stod för totalt 14 (!) mål och åtta assist under kvällens gång. Förhoppningsvis hittar Skellefteåtruppen lärdomar att ta till sig och utnyttja i framtida matcher.

1. Tuukka “FlyerKungen” Kuha, MIF - 14+8

2. Risto “Dominointi” Järvi, MIF - 4+15

3. Henrik “eken45jr” Eklund, MIF - 9+8

HV71 – Växjö Lakers HC 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)

Växjö Lakers HC – HV71 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)

Smålandsderby mellan HV71 och Växjö stod på menyn - och tätt blev det. Efter att ha åtnjutit en enkel resa genom eSHL hittills ställdes HV inför sitt första riktiga test med Växjö, vilket märktes. I andra perioden av match ett klev Lakers kapten Fredric “EDHOLMINHO” Edholm in i handlingen och petade in två mål på lika många minuter. HV kunde inte återhämta sig utan föll till syvende och sist med 3-1 - lagets första förlust för säsongen. I andra matchen tog HV visserligen ledningen men därefter handlade det mesta återigen om Växjö. Slutresultatet skrevs till 4-1 efter att Fredrik “Kattenj” Jansson och Sebastian “eBasstian” Nagel noterat två mål och en assist vardera.

1. Sebastian “eBasstian” Nagel, VLH - 3+3

2. Joona “Hullued” Saarinen, VLH - 19 räddningar på 21 skott

3. Fredric “EDHOLMINHO” Edholm, VLH - 2+4

Luleå Hockey – IK Oskarshamn 11-0 (5-0, 2-0, 4-0)

IK Oskarshamn – Luleå Hockey 0-12 (0-5, 0-2, 0-5)

Ytterligare ett dubbelmöte där det inte var något snack om saken. Luleå gjorde processen kort med Oskarshamn genom att gå ifrån till 5-0 i första perioden av båda matcherna. Därefter slog man av på takten något, men höll tätt defensivt och kunde putsa sin målskillnad rejält. Säsongsdebuterande Viktor “cHIIMEERa” Ghamari var på spelhumör och noterade totalt 16 poäng (10+6) över de två matcherna. Ville “Supreex” Korhonen kunde enkelt inkassera sin andra och tredje nolla för säsongen.

1. Viktor “cHIIMEERa” Ghamari, LHF - 10+6

2. Ville “MuKiMaisteri” Luukkonen, LHF - 7+9

3. Aleksi “TehhAhola” Ahola, LHF - 4+9

Örebro Hockey – Färjestad BK 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Färjestad BK –Örebro Hockey 4-0 (0-0, 3-0, 1-0)

Örebro bjöd upp till kamp mot Färjestad men lagmaskinen från Karlstad malde tålmodigt ner allt motstånd. Christoffer “I-Maise-I” Berntsson gick återigen i bräschen och noterades för totalt tre mål och två assist under kvällen - en insats som gör att han nu leder den interna poängligan i FBK med sina tolv poäng (6+6) på sex matcher. Närmast därefter skuggar Robin “Rubituss” Söderqvist och Mattias “Tacterz” Hjelm med åtta poäng vardera. De dubbla förlusterna gör att Örebro nu förlorat fyra raka efter att ha vunnit båda matcherna i premiären.

1. Christoffer “I-Maise-I” Berntsson, FBK - 3+2

2. Philip “Discokryckan” Johansson, FBK - 9 räddningar på 10 skott, 1 nolla

3. Robin “Rubituss” Söderqvist, FBK - 3+1

Linköping HC – Rögle BK 5-0 (2-0, 0-0, 3-0)

Rögle BK – Linköping HC 3-4 ÖT (2-2, 1-1, 0-0, 0-1)

Den första matchen mellan Linköping och Rögle såg ut ungefär som väntat. Linköping dominerade spelet, gick ifrån till 2-0-ledning i första perioden och trummade sedan på med sin kreativa offensiv fram till det att slutsignalen ljöd. Med 0-5 i ryggen var det inte mycket som talade för Rögle i returmötet - men två snabba mål i första perioden satte LHC i gungning. Innan de inledande 20 minuterna var över hade dock de vita lejonen klättrar in i matchen och kvitterat till 2-2. I andra perioden upprepades proceduren - Rögle tog ledningen, Linköping kvitterade. Tredje perioden blev mållös, varpå kapten Joonas “Patzlaf” Paatiala blev hjälte för Linköping på övertid. Med en vinst mot Leksand, en intjänad poäng mot Luleå och nu ytterligare en mot Linköping har Rögle dock visat att man blir att räkna med i eSHL.