Lucas Moura räddade Tottenham - klubben till slutspel i CL

Inter utslaget ur Champions League

Uppdaterad 2018-12-12 | Publicerad 2018-12-11

Tottenham var på väg mot ett tungt uttåg ur Champions League.

Men med minuter kvar på Camp Nou räddade laget en slutspelsplats i turneringen. Lucas Moura blev hjälte med sitt 1–1-mål.

– Jag är så glad för fansens skull – det här är enormt, en massiv bedrift för klubben, säger lagets tränare Mauricio Pochettino.

Ousmane Dembélé var försenad till en träning med Barcelona häromdagen. Två timmar sen var den 21-årige fransmannen. Mot Tottenham var han piggare.

Efter sju minuter sprang han ifrån Tottenhams Kyle Walker-Peters och sköt in 1–0 till Barcelona. En tungt mål att släppa in för Londonklubben som jagade en slutspelsplats.

Sent mål av Lucas

”Spurs” växte in i matchen och skapade en del målchanser. I andra halvlek var laget bättre och i den 85:e minuten fick man utdelning. Harry Kane spelade in till Lucas Moura som stötte in 1–1.

Med tanke på att Inter bara fick 1–1 hemma mot PSV Eindhoven betydde Mouras mål att Tottenham spelar slutspel i Champions League. Inter och Tottenham har båda åtta poäng, men ”Spurs” går vidare på grund av bättre resultat i inbördes möte.

– Jag är så glad för fansens skull – det här är enormt, en massiv bedrift för klubben, säger Mauricio Pochettino enligt BBC.

– Vi fick lida, för när matchen var slut så visste vi inte hur det gått för Inter. Det var två jobbiga minuter, men i slutändan var vi såklart väldigt glada. Det är så viktigt för klubben, fortsätter han.

Slarv av Inter

Inter slarvade efter en knapp kvart hemma mot PSV Eindhoven. Försvaret tappade boll och Hirving Lozano kunde omarkerad nicka in ledningsmålet för den holländska klubben.

I den 73:e minuten ordnade Mauro Icardi 1–1 med huvudet. Men det målet räckte inte till slutspel. Det blir Europa League för Inter.