Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-22

Thomas Dennerbys landslag obesegrat i år

Sista matchen innan EM-truppen tas ut blev en succé för Sverige.

Finland besegrades med 3–1.

Sverige har inte förlorat en match i år och bröt inte heller den trenden mot Finland i Björneborg. Redan efter tio minuter slarvade hemmalaget i försvaret, Therese Sjögran snodde bollen och ordnade ledningen med ett säkert skott i mål. 2–0 kom sedan genom Jessica Landström efter att Victoria Sandell Svensson, för dagen trygg innermittfältare, serverat anfallaren en kort djupledsboll.

Även svenska målvakten Hedvig Lindahl var mycket stabil i första halvlek och styrde av de finländska målchanserna, hon byttes ut i andra halvlek mot Umeås Ulla-Karin Rönnlund. 32-åringen gjorde comeback i landslaget efter åtta år men fick ingen bra start, två minuter efter paus satte Djurgårdens Linda Sällström reduceringen i högra hörnet. Det glömdes dock bort minuterna senare när Lotta Schelin fixade 3–1 efter Sara Thunebros hörna. Det blev också Sveriges segerresultat.

Mindre lyckosam var mittbacken Linda Sembrandt som redan efter 20 minuter tvingades gå av planen med smärtor i foten. Det kan betyda en förlorad EM-biljett för AIK-anfallaren, förbundskapten Thomas Dennerby vill ha säkra kort i truppen som tas ut på tisdag eftersom ingen av de 22 spelarna får bytas ut under turneringen.