Drömanfall när Arsenal tog sjätte raka ligasegern

Publicerad 2018-10-07

Arsenal hakar på i toppen av Premier League.

När Fulham besegrades med 5–1 var det ett drömanfall med dubbla klackar som var matchens behållning.

”We’ve got our Arsenal back”, skanderade segerrusiga supportrar.

Arsenal FC

Två raka förluster inledde säsongen för Arsenal och nye tränaren Unai Emery. Men därefter har man minst sagt fått upp farten.

I dag kom den sjätte raka Premier League-segern och den nionde totalt när Fulham besegrades med 5–1.

Lägg därtill en tung sista säsong med förre tränaren Arsène Wenger och man kan förstå Arsenal-fansen som sjöng ”we’ve got our Arsenal back” i takt med att målen trillade in.

Dubbla mål av Lacazette

I Londonderbyt borta mot Fulham var det den formstarke anfallaren Alexandre Lacazette som visade vägen inledningsvis. Fransmannen gjorde Arsenals två första mål och har därmed gjort fem mål och tre assist på de sex senaste matcherna.

– Även om vi förlorade de två första matcherna så har vi visat att det inte var jordens undergång. Fansen får välja vem som gjorde det snyggaste målet, huvudsaken är att vi gjorde mål, säger Lacazette till BBC Sport.

Med knappa halvtimmen spelad hittade Nacho Monreal in med ett inspel till Lacazette som med ryggen mot mål tog emot bollen, vände upp och sköt in 1-0 vid närmsta stolpen.

Monreal var sedan även inblandad i Fulhams kvitteringsmål strax före paus. Efter en felpass av spanjoren kontrade Fulham snabbt och André Schürrle kunde elegant lobba bollen över Bernd Leno och ordna 1–1.

Men Lacazette var inte färdig. Med ett välplacerat och rappt skott överlistade han än en gång Marcus Bettinelli i Fulhams mål fram till 2–1 i inledningen av andra halvlek.

Drömanfall fram till 3–1

Två nyligen inbytta spelare ordnade sedan 3–1 för Arsenal efter ett riktigt mönsteranfall. En klack från Hector Bellerin satte tonen för spelomställningen som avslutades med att Pierre-Emerick Aubameyang spelade fram Aaron Ramsey som vackert klackade in bollen.

Walesaren, som ryktas bort från Arsenal med ett kontrakt som går ut i sommar, hade då varit på planen i 38 sekunder.

Även Aubameyang blev målskytt drygt tio minuter senare, i matchminut 79, sedan han likt Lacazette vänt upp med bollen i straffområdet och hittat nätet.

”Måste behålla mentaliteten”

På stopptid blev Aubameyang också han tvåmålsskytt när han med ett välplacerat högerskott satte slutresultatet 5–1.

– Laget spelade bra och när jag kom in visste jag att jag var tvungen att göra skillnad, och det gjorde jag. Nu måste vi behålla den här mentaliteten och fortsätta vinna matcher, säger gabonesen till BT Sport.

Arsenal är nu fyra i ligan med 18 poäng på åtta matcher, och de passerar lokalrivalen Tottenham på bättre målskillnad. Manchester City, Chelsea och Liverpool har 20 poäng.