”Sviken” Besara vände till seger för ÖSK

Nahir Besara rasade mot Örebro SK efter den uteblivna utlandsflytten och började på bänken mot Gif Sundsvall.

Sedan kom han in efter pausen och vände 0–1 till en 2–1-seger för ÖSK.

– Mycket har hänt den här veckan och det har gjort ont både i huvudet och i hjärtat, säger Besara till NA.

Uppladdningen de senaste dagarna har inte varit optimala för Örebro SK. Nahir Besara gick miste om en utlandsflytt till qatariska Al-Khor efter att ÖSK inte accepterat ett bud i sista stund sedan han fått tillåtelse att åka till klubben och slutföra de personliga förhandlingarna.

Efter turbulensen började Besara på bänken mot Gif Sundsvall.

Till ÖSK:s problem före avspark kunde läggas att Nordin Gerzic skadat sig på träningen dagen före match och kunde inte komma till spel.

På så sätt var det kanske inte märkligt att hemmalagets offensiv var fattig mot Sundsvall under den första halvleken.

Giffarna dominerade i första

Gästerna fortsatte dessutom visa varför de är säsongens stora överraskning i allsvenskan.

Tabellsexan hade stor kontroll på både boll och spel på Behrn Arena mot ett offensivt mycket blekt ÖSK, men det kräves lite hjälp från hemmalaget för att spräcka nollan trots det stora bollinnehavet.

ÖSK-försvaret skulle rensa undan, träffade egen spelare och bollen studsade ut till en förvånad Peter Wilson som placerade in 1–0 (24) för gästerna.

Örebrotränaren Axel Kjäll gjorde direkt vad han kunde när andra halvlek körde igång.

In kom Nahir Besara och det blev direkt en annan fart på ÖSK.

Anfallaren drog på sig en tidig varning innan han vackert frispelade Johan Bertilsson efter 59 minuters spel.

Nyförvärvet från Dalkurd rullade in 1–1 vid bortre stolpen. Någon minut senare var det Besara själv som hade ett fint läge att ge ÖSK 2–1, men då räddade Sundsvallsmålvakten William Eskelinen.

Spelet böljade mer fram och tillbaka jämfört med den första halvlekens Sundsvallskontroll, men det var ändå gästernas Peter Wilson som fick nästa jätteläge att göra mål. Men anfallarens nick från nära håll smet utanför.

Sundsvalls skyttekung Linus Hallenius fick en ypperlig chans i slutminuterna efter inlägg från Jonathan Tamimi från högerkanten, men efter en rörig situation lyckades Oscar Jansson och Viktor Tranberg rensa undan på mållinjen.

Besara bakom segermålet

Det var Örebro SK, tack vare succéinhopparen Nahir Behara, som skulle få sista ordet.

Anfallaren fixade en ÖSK-hörna i fjärde övertidsminuten och tog hand om den själv.

Hörnan nådde Sebastian Ring vars studsande skott styrdes i mål från nära håll av Filip Rogic till 2–1.