Mellberg efter första segern: "Godkänd match"

Publicerad 2019-09-22

Det blev inga tre poäng i Olof Mellbergs inledande match som tränare för Helsingborg senast. Men mot AFC Eskilstuna kom den före detta landslagsbackens första seger med sitt nya lag efter att Markus Holgersson avgjort matchen med sitt 2–1-mål.
– Helheten är bra. En godkänd match tycker jag, säger Olof Mellberg till C More.

Vinnarskallen Olof Mellberg är en vinnare även i sin nya klubb Helsingborg, som han tog över i början av september efter avgående Henrik Larsson.
Segern mot AFC Eskilstuna (2–1) lägger dessutom välbehövlig distans mellan Skånelaget och bottentrion Falkenberg, AFC och Sundsvall.
– Falkenberg vann igår (lördag) så det var oerhört viktigt att ta tillbaka momentum. Vi gör ingen jättebra match så skönt att komma iväg med tre poäng, säger Markus Holgersson till C More efter segern.
Holgersson hade en huvudroll i matchen. Det var han som förlorade nickduellen när Samuel Nnamani kvitterade till 1–1 i den andra halvleken. Men tio minuter senare revanscherade han sig genom att sätta det avgörande 2–1-målet – även det på nick.
Målet var försvararens första i årets allsvenska.
– Det var skönt och jag är glad att vi tar tre viktiga poäng, säger Holgersson.
Ett slutkört AFC Eskilstuna orkade inte resa sig under matchens avslutande halvtimme. Laget har nu spelat sex matcher i rad utan seger.
– Det är otroligt tungt. En jämn match med mycket fajt. Tyvärr lyckas vi inte den här gången, säger Eskilstunas Jesper Björkman.
För Helsingborg väntar i nästa omgång Skånederby mot Malmö.