Barcelona besegrade skrällaget Getafe

Publicerad 2020-02-15

Getafe har varit La Ligas stora skrällag denna säsong (precis som den förra säsongen).

Borta mot Barcelona lyckades dock inte succértränaren José Bordalas mannar ordna en seger.

Barça tog tre blytunga poäng i La Ligas toppstrid.

När Allan Nyom satte 0–1 i inledningen av matchen så var det efter en stark period av den skrällartade La Liga-trean Getafe, som efter att överraskande ha slutat femma förra säsongen har fortsatt skrälla även denna säsong.

Men efter en VAR-granskning dömdes målet bort, då Nyom innan målet hade golvat Barcelonabacken Samuel Umtiti.

Angel reducerade

Ungefär där vände vinden på Camp Nou.

Antoine Griezmann satte vackert 1–0 efter 33 minuter och Sergi Roberto följde med 2–0 i minut 39.

Klappat och klart för Barcelona? Nej då, inte helt.

Inhoppande Angel (som för övrigt ryktas vara på väg till just Barcelona för att täcka upp för deras långtidsskador på Luis Suarez och Ousmane Dembele) reducerade till 2–1 i minut 66 och gav åter matchen spänning.

Upp jämsides med Real

Men bland annat tack vare en storspelande Marc-André Ter Stegen i det blåröda målet så höll tabelltvåan Barcelona undan för segern. Barça går därmed upp på samma poäng som serieledande Real Madrid, som dock har en match till godo i den spanska ligatoppstriden.