I lagets första träningsmatch slog 19-åringen till direkt.

– Ett typiskt Isak-mål, haha. Lågt i bortre, säger han till Sportbladet.

Han gjorde succé i holländska ligan och har slagit igenom i landslaget. Nu fortsätter Alexander Isaks resa i Real Sociedad.

Den svenske 19-åringen fick spela från start i klubbens första träningsmatch för säsongen mot Lagun Onak.

Med halvtimmen spelad fick Isak bollen till vänster på mittplan och avancerade in i straffområdet. Han väntade in försvararen innan han la över bollen på vänsterfoten och avslutade distinkt.

– Ett typiskt Isak-mål, haha. Lågt i borte. Jag skapade mig själv yta och tid för att avsluta, säger Alexander Isak till Sportbladet.

”Jag fick ett fint mottagande”

Målet innebar 3–0 och Alexander Isak hade inte kunnat önska sig en bättre start i La Liga-klubben.

Det andra skandinaviska nyförvärvet, Martin Ödegaard, som är på lån från Real Madrid, startade också i matchen och spelade fram till det första målet.

Duon fick nöja sig med 45 minuters spel efter att tränaren Imanol Alguacil valt att ställa en helt ny elva på planen i andra halvlek.

– Det kändes bra med första 45 för säsongen. Lite skärpa och flås saknades kanske, men det kommer, säger Isak.

Vad säger du om din första tid i klubben?

– Det har känts bra så här första veckan. Jag fick ett fint mottagande av fansen och allt inom och runtom klubben är väldigt professionellt. San Sebastian är en otroligt fin stad också så det finns inte mycket att klaga över.

”Sprang slalom”

Matchen slutade 5–0 till Real Sociedad och Isak fick utöver målet beröm i spansk media för sina allra första aktioner i ”La Real”-tröjan.

”Isak gjorde avtryck redan i den andra minuten, efter en kraftfull acceleration sprang han slalom vilket tog honom till avslutsposition” skriver Mundo Deportivo.

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)