Mäktig skräll när Peru slog ut regerande mästarna

Publicerad 2019-07-04

Två veckor efter att ha blivit förnedrade av värdnationen Brasilien med 5–0 får Peru chans till revansch.

I natt besegrades regerande mästarna Chile med 3–0, och nu ställs Peru återigen mot Brasilien. Den här gången i en sensationell Copa América-final.

– När det här laget vill något jobbar vi hårt för det, säger Perus anfallare Paolo Guerrero, enligt AP.

Peru är överraskande i final i Copa América, efter att ha slagit ut regerande mästarna Chile med 3–0.

Avgörandet mot värdnationen Brasilien på klassiska Maracanã i Rio de Janeiro i helgen blir Perus första sådana final på 44 år.

Perus spelare firar onsdagens semifinalseger.

Brände chansen

I semifinalen mot Chile kom Perus första mål från Edison Flores efter 21 minuter. Yoshimar Yotún gjorde 2–0 efter 38 minuter, och slutresultatet fastställdes av Paolo Guerrero på tilläggstid.

Pedro Gallese, som frälste laget med sin räddning av Luis Suárez straff i kvarten, storspelade åter i Perus mål.

Chile har därmed bränt chansen till tre titlar i rad. Såväl 2015 som i jubileumsturneringen 2016 slog man Argentina i finalen. Nu får dessa lag nöja sig med matchen om tredje pris i São Paulo i helgen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se