Men det stannade vid 2–0 för Manchester City mot Cardiff.

Nu är Pep Guardiola & Co tillbaka i tabelltoppen.

Det stod bara 2–0 på resultattavlan.

Men Manchester City var totalt överlägsna när man tog emot Cardiff på Eithad Stadium på onsdagen.

Eller vad sägs om 79–21 i bollinnehav, 17–4 i hörnor, 27–3 i avslut och 11–1 i avslut på mål.

Hade det inte varit för Cardiff-keepern Neil Etheridge, som var briljant i andra halvlek, och en viss oskärpa i avsluten från hemmaspelarna hade det här kunnat sluta med en 5–0- eller 6–0-seger.

Vunnit 12 av de 13 senaste

Man City tog ledningen redan i den sjätte minuten genom Kevin De Bruyne som smällde in bollen i nättaket trots snäv vinkel.

– Målet var inte meningen egentligen, men alla mål räknas. Jag skulle slå in den hårt framför målvakten, säger belgaren till BBC och fortsätter:

– Vi dominerade och spelade riktigt bra.

2–0 kom just före paus genom Leroy Sané som klippte in bollen i bortre burgaveln sedan Gabriel Jesus mycket snyggt bröstpassat bollen till tysken.

Enligt statistikbolaget OptaJoe var detta det 24:e målet som Sané legat bakom (mål eller assist) på sina 21 senaste hemmamatcher.

Manchester City har nu vunnit tolv av sina tretton senaste ligamatcher och är tillbaka i serieledning efter att Liverpool fått låna den några dagar. City är en poäng före med sex omgångar kvar.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se