Gerndts succé mot Djurgården fortsätter

Uppdaterad 2018-08-01 | Publicerad 2011-07-11

Djurgården, möt er baneman.

I sin första match för Helsingborg gjorde Alexander Gerndt tre mål mot Dif.

I kväll sänkte han, med ett mål och två assist, Stockholmslaget i vad som kan ha varit hans sista.

– Nu börjar han likna den han var på hösten i fjol, säger tränaren Conny Karlsson till Canal plus.

Spekulationerna kring Alexander Gerndts framtid i Helsingborg alternativt FC Köpenhamn har varit många den senaste tiden.

Under tiden har Gerndt, 24, fortsatt att göra mål – i synnerhet mot Djurgården.

Målet i 1–1-matchen på Stockholms Stadion i förra veckan följde anfallaren upp med ännu ett i kväll när Helsingborg vann med 3–0 mot gästande Dif på Olympia.

Lägg där till att gotlänningen även tryckte in tre mål mot blåränderna i sin debutmatch för skåningarna i fjol och bilden av Gerndts favoritmotstånd i allsvenskan växer sig starkare.

I kvällens match tog både Gerndt och matchen fart efter en mållös första halvlek där gästerna från huvudstaden haft de bästa chanserna i form av Mattias Jonson och Sebastian Rajalakso.

”Har en bit kvar”

Det var då, i den 49:e minuten, som Rasmus Jönsson – nedflyttad till vänster på mittfältet efter att Erik Sundin bytts in i stället för Simon Thern – elegant spelade fri Alexander Gerndt som enkelt rullade in 1–0 bakom Pa Dembo-Touray.

– Vi vinner mer med två forwards som går i djupled när deras backar börjar bli lite trötta, och Rasmus vinner på att han då också får större ytor från sin mittfältsposition, kommenterar Conny Karlsson bytet.

Bara fem minuter efter ledningsmålet slog Gerndt den hörna som Ardian Gashi kunde skicka in från nära håll fram till 2–0.

Djurgården försökte kriga sig in i matchen och fick i väg ett skrämselskott när inbytte Joel Riddez inlägg touchade ribban ovanför Pär Hansson i HIF-målet.

Men närmare än så kom man inte och i den 84:e minuten låg Alexander Gerndt bakom ännu ett mål när Christoffer Andersson styrde in hans frispark med skallen fram till 3–0.

– Det var en perfekt löpning av "Chrisse" och ett ganska enkelt mål egentligen, säger Gerndt som inte håller med sin tränare om att han är lika bra som i fjol.

– Jag har en bit kvar upp till den formen, men det känns bättre och bättre så snart blir det här nog bra.