Jättedramatik i botten av allsvenskan

Falkenberg vann borta mot Kalmar

Uppdaterad 2019-10-27 | Publicerad 2019-10-26

Det blev dramatiskt när Falkenberg tog en blytung bortaseger mot Kalmar. Falkenberg hade vänt ett 0–1-underläge till ledning med 2–1. Kalmar kvitterade, men så i sista ordinarie minuten gjorde Falkenberg 3–2.

– Det känns så klart jätteskönt, nu blir det fullt fokus i sista matchen, sade Anton Wede, en av Falkenbergs målskyttar.

Efter en händelsefattig första halvlek tog det fart rejält i bottenmötet mellan Kalmar och Falkenberg i den andra. Kalmar tog ledningen bara ett par minuter in i halvleken.

– Det målet satte lite fart på oss. Vi var lite passiva i första halvlek, vi fick inte med folk i anfallen, säger Anton Wede.

– Efter målet fick vi med oss fler i anfallen och vi satte lägena vi fick.

På två minuter hade Falkenberg vänt. Nsima Peter kvitterade och Anton Wede stod själv för 2–1-målet.

– Vi hinner inte direkt känna oss säkra. Kalmar har ett läge ganska snabbt därpå, det blev mycket kriga i slutet.

Mathisen avgjorde

Kalmar skulle kvittera, när fem minuter återstod gjorde Romario sitt andra mål i matchen och ställningen var 2–2. Men det skulle inte stoppa Falkenberg. I matchens sista ordinarie minut sköt Marcus Mathisen ett skott som styrdes via Emin Nouri och in i mål. 3–2 och Falkenberg är bara en poäng efter Kalmar inför sista omgången.

– Jag var egentligen nöjd när det stod 2–2, men det var inte grabbarna. De gjorde verkligen allt i dag. Jag är oerhört stolt, säger Falkenbergs tränare Hasse Eklund.

Nu väntar Eskilstuna hemma i sista omgången. Seger där och Falkenberg spelar i allsvenskan även 2020.

– Det kommer så klart bli tufft. Vi måste hålla fokus i försvarsspelet vi vet att de är bra i anfallsspelet. Vi kommer jobba minst lika hårt i den matchen, säger Wede.

Rysare väntar

Tränare Eklund ser fram emot matchen med tillförsikt.

– Vi avslutade den här matchen riktigt bra och det tar vi med oss till matchen mot Eskilstuna. Vi har mötts i både superettan och allsvenskan och det brukar bli jämna och tuffa matcher. Men nu är vi på hemmaplan på naturgräs och ska vara redo för att göra en bra insats.

Eskilstuna spelar under söndagen mot Sirius. Om de vinner så är det tre poäng som skiljer mellan Kalmar, Falkenberg, Eskilstuna och Sundsvall inför sista omgången.