Och vips var Falkenberg – i högsta grad – med i kampen om att undvika kval.

Östersund? De är nu i högsta grad inblandade i samma kamp.

Det tätnar till i den allsvenska bottenstriden.

Detta tack vare Falkenbergs 1–0-seger hemma mot Östersund under lördagen.

I en match som handlade mycket mer om kamp än skönlir (för att citera Falkenbergsspelaren Karl Söderströms halvtidsintervju i C More) så fick bara publiken se ett mål.

Andra målet för ryssen

Det var dock ett mål som majoriteten av åskådarna hade anledning att fira.

Söderströms hörna i minut 11 nådde Kirill Pogrebnyak, som pricksäkert nickade dit 1–0 för de gulklädda. Det var ryssens andra mål i allsvenskan.

I den andra halvleken hade Falkenberg en rad möjligheter att också utöka ledningen, men Aly Keita i ÖFK-målet stod för en rad fina parader.

Två poäng skiljer

Framåt å andra sidan var det inte lika fint för Östersund – må så vara att Hampus Nilsson tvingades till en superräddning på en Tom Pettersson-nick med knappa kvarten kvar.

– Vi har haft svårt att göra mål hela säsongen, konstaterar Simon Kroon till C More efter en av två mållösa ÖFK-halvlekar för dagen på västkusten.

Resultatet innebär att Falkenberg, som befinner sig på kvalplatsen i tabellen, nu bara är två poäng bakom Östersund. Helsingborg är två poäng upp, men med en match mindre spelad. Kalmar, som kryssade hemma mot Häcken, är tre poäng från Falkenberg och kvalstrecket.