Hemma mot Bournemouth kom en övertygande 3–0-seger.

Liverpool har länge haft en betryggande serieledning i Premier League – som mest med sex poäng ned till andraplatsen.

Men med en dalande formkurva och bara två segrar på de fem senaste ligamatcherna hade klubben inför dagens möte med Bournemouth tappat förstaplatsen till Manchester City.

Men i dag gav Liverpool svar på tal.

Mot Bournemouth kom en lika övertygande som efterlängtad trepoängare hemma på Anfield.

Salah målskytt igen

Ledningsmålet kom i den 24:e minuten när Sadio Mané med en hård nick tryckte in bollen i mål efter ett fint inlägg av James Milner.

Bortalaget, som nyligen tog en imponerande 4–0-skalp mot Chelsea, hade inte mycket att sätta emot och blev bara tio minuter senare offer för ett klassmål signerat Georginio Wijnaldum.

Nederländaren tog emot en boll av Andrew Robertson innan han iskallt lobbade in 2–0 bakom målvakten Artur Boruc.

Matchen slutade 3–0 efter att skyttekungen Mohamed Salah kyligt placerat in det sista målet, fint assisterad av Roberto Firmino.

Segern innebär att Liverpool återtar serieledningen med tre poängs försprång.

Längre ner i tabellen jagar Arsenal Manchester United och Chelsea för att blanda sig in i kampen om topp fyra.

Borta mot jumbon Huddersfield tog ”Gunners” en viktig trepoängare efter vinst med 2–1.

Alex Iwobi öppnade målskyttet när han satte bollen i nät på helvolley. Spelaren fick ingen klockren träff men kunde se bollen styras via försvarare så att den ställde målvakten Ben Hammer.

Alexandre Lacazette utökade sedan ledningen innan Sead Kolasinac fastställde slutresultatet till 1–2 när han stötte in bollen i eget mål på stopptid.

Något som innebar att en tio timmar lång måltorka (!) var över för Huddersfield.