Förlust och Badji kvar i Djurgården: ”För inga diskussioner”

Publicerad 2019-01-31

Aliou Badji blir kvar i Dif.

Djurgården förlorade, 0–1, mot Kristiansund i säsongspremiären.

Men viktigaste beskedet? Aliou Badji, 21, som blev inbytt efter 64 minuter, blir kvar.

– Vi för inga diskussioner med någon klubb i Europa, säger Bosse Andersson till Sportbladet.

Senegalesen har varit rubrikernas man hos Djurgården under vintern. I synnerhet sedan 21-åringen tackade nej till en flytt till kinesiska Hebai China Fortune som skulle gett Dif drygt 50 miljoner kronor.

Anfallaren vill hellre till någon av de större ligorna i Europa och franska Amiens har länge visat intresse för Badji – men ett franskt bud på drygt 20 miljoner kronor från fransmännen nobbades av Djurgården.

Ingen affär med Amiens

Till Expressen sa Badji tidigare i dag:

– Amiens är fortfarande beredda att göra en affär men de måste sälja en spelare först för att kunna köpa mig. Jag tror inte att det finns en chans i dagsläget, framför allt när transferfönstret stänger om ett par timmar.

Under tordagseftermiddagen bekräftade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Sportbladet att det inte blir någon affär med Amiens:

– Nej, det blir det inte, säger Andersson.

– Vi för inga diskussioner med någon klubb i Europa just nu.

Diskuterar ni med någon klubb utanför Europa?

– Vi planerar för att Badji spelar med Djurgården under 2019, säger Andersson.

Anfallaren fick dessutom komma in på planen efter 64 minuters spel när Djurgården spelade säsongens första träningsmatch mot fjolårets norska tabellfemma, Kristiansund, på en dålig gräsplan i Maspalomas, Gran Canaria.

Kristoffer Hoven gjorde 1–0 för norrmännen i den första halvleken, Djurgården svarade för fem byten i paus och efter en dryg timme klev Mohamed Buya Turay av och gav plats för Badji.

Friläge för Badji

Anfallaren fick ett jätteläge att kvittera, frispelad efter 69 minuter men då stod Kristiansunds målvakt Serigne Mor Mbaye för en bra räddning.

Matchens slutade med norsk 1–0-seger, siffror som inte speglade matchbilden. Djurgården hade större delen av spelet och flera bra målchanser genom Markus Danielsson, Buya Turay, Badji och Haris Radinetac bland annat.

Nya tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf vilade tre av de mer etablerade spelarna med skadebekymmer: Erik Johansson (Berg), Jonathan Augustinsson och Fredrik Ulvestad.