Flertalet gick hem besvikna.

Gefle vann med 1–0.

Om de färska allsvenskarna inte redan listat ut det, vet de en hel del i ämnet efter de två inledande matcherna.

Misstag straffar sig. Hårt och omgående.

Man ska helst träffa bollen rent och rejält i fritt läge framför mål, inte halvdant som anfallaren Viktor Prodell när han fick chansen. Man ska heller helst inte sparka i luften som siste man, som mittbacken Alberis da Silva.

Två händelser som skedde inom loppet av tre minuter mitt i den första halvleken och fick avgörande konsekvenser.

Alexander Gerndt rann igenom och placerade bollen till höger om Henrik Gustavsson. Utan krångel och krusiduller.

Lika vass var han inte några minuter senare.

Jonatan Bergs rensande spark blev till en perfekt passning, Gerndt hade fritt fram men Gustavsson väntade ut honom.

Åtvidaberg skapade tillräckligt för att få till stånd en förtjänt kvittering. Kristian Bergströms vänsterfot kommer säkerligen att ordna en och annan allsvensk poäng framöver. Den här gången prickade han ribban med en mäktig frispark.

Han fick en möjlighet till och den gången ställde Gefle en försvarare vid ena stolpen. Men Bergströms frispark smet utanför.

Så även Prodells avslut sedan han dansat in i straffområdet. Liksom Oscar Möllers närskott med bara minuter kvar. Inhopparen Dejan Doslic var ytterst nära 1–1 på tilläggstid men Mattias Hugosson räddade poängen åt Gefle.