Lindelöf hyllas efter segern mot Swansea

Uppdaterad 2018-05-23 | Publicerad 2018-03-31

Victor Nilsson Lindelöf har haft en tuff första säsong i Premier League.

Efter Manchester Uniteds 2–0-seger mot Swansea hyllas han i brittisk press.

”Kanske hans mest övertygande insats i United” skriver Manchester Evening News.

För en vecka sedan stoppade Victor Nilsson Lindelöf lagkamraten Alexis Sanchez när Sveriges ställdes mot Chile på Friends. Under lördagen tog svensken plats i mittlåset bredvid Chris Smalling i mötet med Swansea och hyllades stort för sin insats.

I lokaltidningen Manchester Evening News tilldelas han en sjua i betyg på en tiogradig skala med motiveringen att ”det var kanske hans mest övertygande insats i United”. Dessutom lyfte tidningen fram Lindelöfs stundtals aggressiva försvarsspel, bland annat en glidtackling på Sam Clucas.

Alexis målskytt

I den första halvleken pressade United högt och såg till att vinna tillbaka bollen de gånger man tappade den. Jesse Lingard, Alexis Sanchez och Romelu Lukaku visade prov på fint samarbete fem minuter in, en kombination som avslutades med att den sistnämnde dundrade in 1–0 bakom Łukasz Fabiański.

Lingard fortsatte att vara pigg och levererade bollen i djupled till Lukaku några minuter senare. Den gången gick skottet utanför, men när Alexis tog emot en boll i ett liknande läge kort därefter gick det desto bättre.

2–0 stod sig i halvtid och mer än så blev det inte. I den andra halvleken kom Swansea upp högre i planen och skapade en del chanser. David de Gea fick sträcka ut ett par gånger men höll nollan även i dag.

Segern innebär att United går upp på en andraplats, två poäng före trean Liverpool som har en match mer spelad.

– Vi vill sluta tvåa i år och har tio fler poäng jämfört med förra året, fler gjorda mål, färre insläppta mål, säger José Mourinho.

– Det finns en klubb som i praktiken är omöjlig att hänga på (Manchester City). I vilken annan liga som helst hade vi varit med i titelracet.