Nya uppvisningen: ”Svingar trollspöt”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Arsenal har tagit över serieledningen.

Anledningen: Mesut Özil.

– Han spelar på en helt otrolig nivå, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat Fotboll.

Jul och nyår brukar beskrivas som en kritisk period för Premier League-säsongerna. På annandagen klev Arsenal på en mina då man förlorade med hela 0-4 borta mot Southampton.

Men revanschen kom direkt.

2-0 mot Bournemouth.

Mycket tack vare en viss Mesut Özil.

”Målchans varje gång”

Den tyske 27-åringen fortsätter att leda sitt lag i titelracet och i måndagens match låg han bakom båda målen. Först via en assist fram till Gabriel Paulistas 1-0-mål i den 27:e minuten.

– Han har varit fenomenal under en längre period men i den här första halvleken höjer han sig ytterligare en nivå och spelat otroligt. Varje gång Özil får bollen så svingar han sitt trollspö. Det blir målchans varje gång, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat Fotboll.

Det var Özils 16:e assist den här ligasäsongen och han är på god väg att krossa Thierry Henrys tidigare rekord på 20.

– Han låg verkligen bakom mycket i dag. Han är en spelare som sprider säkerhet till hela laget. Jag skulle påstå att han är helt komplett som spelare, säger Arsène Wenger.

Cech historisk

I den 63:e minuten skrev Özil även in sig i målprotokolllet.

Han väggspelade med Olivier Giroud som, på Özil-manér, klackskarvade bollen fram till sin lagkamrat.

Resultatet stod sig matchen ut och Arsenal går därmed upp i serieledning, en poäng före sensationslaget Leicester, som har en match mindre spelad. Dessutom blev målvakten Petr Cech historisk som den förste PL-målvakten att hålla nollan 170 gånger. Han passerade David James, som hade 169.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM