Pressat Real Madrid räddade segern sista tio

Publicerad 2018-11-03

Tränarbytet gav först ingen mersmak för Real Madrid i ligamötet med Real Valladolid och fansen buade i halvtid.

Då fick supertalangen Vinicius Junior chansen.

Med en gnutta tur och motståndarhjälp bäddade han för Reals efterlängtade seger.

– Det var viktigt för laget och för fansen, säger Sergio Ramos i segerintervjun.

Den försmädliga förlusten (1-5) i El Clásico mot Barcelona förra helgen blev droppen för Julen Lopetegui, som fick sparken.

Santiago Solari ersatte efter helgen som tillfällig tränare och har ett par veckor på sig att visa om han är mannen att leda "Marängerna".

I kulisserna har Antonio Conte, förra Chelseatränaren, uppgivits finnas, men enligt uppgifter i den spanska tidningen Sport har spelarna protesterat mot det valet.

Ytterligare kandidater har omnämnts som potentiella tränare.

Det rör sig om Belgiens förbundskapten Roberto Martinez, som fick sparken i sitt förra klubbjobb i Everton. Arsenals legendariska manager Arsène Wenger finns också med i spekulationerna.

Men det kan bli Santiago Solari, som vann två ligatitlar i Spanien som spelare för Real Madrid, som får fortsatt förtroende.

Tackade för förtroendet

Men då krävs sannolikt lite starkare avtryck än det Real Madrid gjorde mot Valladolid under lördagen.

Santiagos Solaris första ligamatch som Real-tränare blev kritisk.

Real Madrid inledde dock piggast. Anfallen etablerades i de flesta fall från vänsterkanten och då med Marco Asensio som avsändare. Han tackade för förtroendet i startelvan med ett vasst inlägg redan i den fjärde minuten. Bollen förvaltades av Karim Benzema vars skott dock smet strax utanför.

Real Madrid skapade ett par chanser till där inte minst Casemiros huvudspel var farligt.

Men det var ändå gästande som var närmast ledningen i första halvlek när Antonito kom fri med Reals målvakt Thibaut Courtois, men chippen seglade högt över.

Det var fortfarande mållöst i halvttid och det sved mest för hemmafansen som skickade ut sitt lag till vila med burop.

En bit in i andra halvlek växlade Real Madrid upp och hade två fina Casemiro-chanser, men ingen utdelning.

Allt eftersom blev matchen mer och mer öppen och det som borde ha gynnat de individuellt skickliga spelarna i Real Madrid fick motsatt effekt.

Valladolid försvarade sig säkert och var skickliga i omställningarna.

Laget hade tre riktigt fina chanser. Två gånger räddades Thibaut Courtois av ribban.

Ny succé för Vinicius Júnior

Det tredje avslutet, pressat skott nere av Toni Villa, räddade den belgiska landslagsmålvakten med vänster hand.

Det blev dock Real Madrid som fick sätta punkt för den här tillställning och skaffa sig lite tid att andas.

I cupmatchen i veckan fanns det en spelare som stack ut lite extra för Real Madrid: Vinicius Júnior, 18 år.

Under lördagen ersatte supertalangen Asensio i den 73:e minuten och 20 minuter senare firade han 1–0 för Real Madrid. Målet dokumenterades som ett självmål via Valladolidbacken Kiki Olivas, men den unga brassen firade som att det var hans. Skottet eller kanske inlägget träffade Oliva och gick i mål.

Kort senare fälldes Karim Benzema och fick straff. Den satte Sergio Ramos säkert.

– Vi behövde den här matchen för självförtroendet och för fansen, sa Sergio Ramos i tv-intervjun i Strive efteråt.

Han sa också att han förstod fansens reaktioner.

– Fansen har alltid rätt. Men man kan inte göra alla nöjda hela tiden, säger Ramos.