Vackert mål av Quaison när Mainz förlorade

Publicerad 2020-01-25

Tufft bortamöte mot topplaget Borussia Mönchengladbach.

Då gav Robin Quaison sitt Mainz ledningen med ett vackert mål.

Men det var Oscar Wendt och Mönchengladbach som fick det sista ordet och vann med 3–1.

Det var elva minuter in i matchen som Robin Quaison tog en löpning i djupled. Försvararen Moussa Niakhaté hade bollen på egen planhalva, såg den svenske landslagsanfallaren sticka i djupet och slog en lång passning. Quaison tog emot bollen i steget och sköt ett hårt, välplacerat skott på halvvolley in i mål.

Wendt bakom kvitteringen

Tretton minuter senare var det även dags för planens andra svensk – Oscar Wendt – att presentera sig.

När Borussia Mönchengladbach tilldömdes en frispark till höger på offensiv planhalva fick 34-åringen förtroendet. Den svenske vänsterbackens boll gick över samtiga försvarare till Alassane Pléa som omarkerad kunde sätta kvitteringen.

Borussia Mönchengladbach vann till slut med 3–1. Både Wendt och Quaison spelade hela matchen.

För serieledande Leipzig blev det förlust med 0–2 borta mot Eintracht Frankfurt. Emil Forsberg byttes in i den 80:e minuten.

Sebastian Andersson spelade hela matchen för sitt Union Berlin mot Augsburg. Svensken blev utan mål och assist men fick glädja sig åt att laget vann med 2–0.